Serwis na Partynickiej - Uważać/Naciagają

• Autor wątku Autor wątku bieniema
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bieniema

Guest
Serwis na Partynickiej we Wrocławiu - Uważać/Naciagają

Witam. Chce osztrzec użytkowników przed serwisem alfy na rogu Partynickiej i Jeździeckiej we Wrocławiu, mialem u niech dwie nieprzyjemne sytuacje, bylo to ok.3 lat temu...
1.Stukalo mi cos w przednim kole, pojechalem do nich i okazalo sie,ze mam wahacz do wymiany - dolny, wymienili, zaplacilem, koniec sprawy - do czasu, za trzy m-ce zaczelo mi znowu stukac w kole pojechalem do innego mechanika i okazalo sie,ze moj nowy wahacz wcale nie jest nowy i wcale nie byl wymieniany /ani dolny ani gorny/:(tylko wbili mi gumke od niego, SZOK
2.jakis czas potem, zaczalem miec problemy ze zmiana biegow, pojechalem do nich kolejny raz, z nastawieniem,ze tym razem nie dam sie nabic w bambuko, powiedzialem co jest i na to szef po wnikliwych ogledzinach:do wymiany cala skrzynia za prawie 5 tys.!!! Cos mnie tchnelo i pojechalem do serwisu w Mirkowie, i okazalo sie,ze to wcale nie skrzynia tylko pompka sprzegla! Za pare stowek!
Szok, do tej pory nie daje mi to spokoju,ze mozna tak ludzi naciagac! Do tej pory zaluje,ze nic z tym nie zrobilem... Dlatego pisze tu i ostrzegam. Pilnujcie i sprawdzajcie, no i nie opierajcie sie tylko na jednej opinii, bo moze to duzo kosztowac!

Ostatnia edycja:
Witam. Chce osztrzec użytkowników przed serwisem alfy na Partynickiej we Wrocławiu, mialem u niech dwie nieprzyjemne sytuacje, bylo to ok.3 lat temu...
1.Stukalo mi cos w przednim kole, pojechalem do nich i okazalo sie,ze mam wahacz do wymiany - dolny, wymienili, zaplacilem, koniec sprawy - do czasu, za trzy m-ce zaczelo mi znowu stukac w kole pojechalem do innego mechanika i okazalo sie,ze moj nowy wahacz wcale nie jest nowy i wcale nie byl wymieniany /ani dolny ani gorny/:(tylko wbili mi gumke od niego, SZOK
2.jakis czas potem, zaczalem miec problemy ze zmiana biegow, pojechalem do nich kolejny raz, z nastawieniem,ze tym razem nie dam sie nabic w bambuko, powiedzialem co jest i na to szef po wnikliwych ogledzinach:do wymiany cala skrzynia za prawie 5 tys.!!! Cos mnie tchnelo i pojechalem do serwisu w Mirkowie, i okazalo sie,ze to wcale nie skrzynia tylko pompka sprzegla! Za pare stowek!
Szok, do tej pory nie daje mi to spokoju,ze mozna tak ludzi naciagac! Do tej pory zaluje,ze nic z tym nie zrobilem... Dlatego pisze tu i ostrzegam. Pilnujcie i sprawdzajcie, no i nie opierajcie sie tylko na jednej opinii, bo moze to duzo kosztowac!

Jak kupiłem 156, to wymieniałem u nich tylne wahacze, oraz linkę ręcznego. Dostałem nówki części co widać było na oko nawet.

Wcześniej serwisowałem Lybrę i też nie narzekam. Ale drogą się cenią i chyba poszukam czegoś innego...

u mnie wymienili termostat plus zmiana plynu za 210 zl... duzo, nieduzo?

Partynicka to Bogulak?

Biemiema.. jaki Ty warsztat konkurencyjny reprezentujesz?

Po czym to wnioskujesz?
Gdzieś, kiedyś czytałem kilka opinii na temat tego zakładu i nie były zachęcające. I były to nie tylko fora Alfy.

fiergloo napisał:
Partynicka to Bogulak?

Nie. Bogulak to Karkonowska, zaraz naprzeciw telewizji.

Partynicka to chyba BRAVO SERVIS....

To już kiedyś słyszałem że dostac od nich fakture za naprawę to wyczyn godny wdrapania się w majtkach na K2. Ale już nie wiem kto mi to mówił ewentualnie pisał tu na forum.

To już kiedyś słyszałem że dostac od nich fakture za naprawę to wyczyn godny wdrapania się w majtkach na K2. Ale już nie wiem kto mi to mówił ewentualnie pisał tu na forum.
ee no nie przesadzaj, ostatnio robiłem rozrząd i parę pierdołów to nie było najmniejszych problemów i jeszcze trochę się udało utargować na cenie ;) ogólnie ja polecam ten warsztat, szybko, sprawnie i nie mam żadnych zastrzeżeń

Jesli chodzi o Bravo Serwis na Partynickiej to mozna mozna ich polecic, sam u nich serwisuje od poczatku od kiedy mam Alfe. Plusy to znaja sie na rzeczy, w wiekszosci dobrze zdiagnozuja usterke, ZAWSZE DAJA FAKTURE Z GWARANCJA NA ROBOCIZNE I CZESCI. Naprawa na nowych czesciach. W miarę szybka realizacja zlecenia naprawy.
Minusy to ceny dobrze sie cenia za uslugi. Czesci z reguly maja te wyzsze ceny, zadko uzywaja zamiennikow. Trzeba ich sprawdzic po zabraniu auta z warsztatu, czasami zdazaja im sie wpadki.
Przyklad : na zlecone trzy wahacze jeden byl nie wymieniony ( z moich czesci ) , ale reklamacje przyjeli i sie zrewanżowali inną uslugą ( wymienili tylny wahacz na swój koszt łącznie z cześcią) plus reset komputera. Jeśli chodzi o kolegę który pisze o naciąganiu to może wyniknąc to że Bravo Serwis raczej nie bawi sie w dłubanie tylko idą trochę po łatwiźnie i nie wynienią tulei w wahaczu tylko cały wahacz przez to te wysokie koszta napraw u nich, ale generalnie warsztat na PLUS.

Znalazłem troszkę na temat tego serwisu. Od razu mówię że nigdy tam nie byłem i nie znam tego serwisu bo nie po drodze mi. Możliwe że się zmieniło i nie jest tak jak w opisywanych postach.

Link 1

Link 2

Jesli chodzi o warsztat na Partynickiej Bravo Serwis, nie wiem . Nie bronie ich i nie raklamuje . Pisze tylko co doswiadczylem . Generalnie zawsze auto odbieram naprawione, spawdzac ich trzeba i najlepiej ze swoimi czesciami jezdzic. Ceny maja troche kosmiczne to fakt . Jednak nie ma zbyt duzego wyboru jesli chodzi o warsztaty do Alf. Bylem na Paprotnej i nie moge nic złego powiedziec o tym warsztacie. Zostawiłem u nich raz samochód, owszem naprawili większość usterek, ale główną usterkę układu zapłonowego nie potrafili zdiagnozować. Gdybali, a okazało się że jedna świeca jest wypalona.Zapłaciłem( ceny mają rozsądne). Jednak nadal miałem auto nie sprawne. Pojechałem na Partynicką i na miejscu znaleźli usterkę. Więc jeśli chodzi o porównywanie warsztatów są plusy i minusy obu. Kestia gustu i przyzwyczajenia.

Ostatnia edycja:
O serwisie Bravo na Partynickiej mam mieszane uczucia.Całkiem niedawno oddałem auto do nich i większość części miałem kupionych przez siebie.
Ale niestety za te które musiałem się u nich zaopatrzyć kazali sobie płacić conajmniej 20% wiecej od ceny rynkowej i jeszcze twierdząc ,że to są juz ceny po mega układzie
które maja z jakimś dostawcą ;)..więc tym którzy chcą sie do nich wybrać polecam sie zaopatrzyć w swoje częsci.
Co do jakości samej robocizny to trudno mi sie wypowiedzieć ponieważ póki co nie ma problemów a trochę było pracy przy aucie.Czas pokaże i wtedy rzetelnie ocenię :)
Jeśli chodzi o ceny usług to raczej na plus biorąc pod uwagę np ASO kilka metrów bliżej gdzie ceny są dwukroć wyższe np za rorząd u nich zapłaciłem 345 a w ASO
miły Pan przez telefon zabił mnie ceną 550 :)..Myślę,że warto sprawdzić kilka miejsc i nie upierać sie przy jednym i wtedy coś wybrać żeby uniknąć rozczarowań.

Pozdrawiam Wszystkich Alfoholików!

Amortyzatory
Powrót