• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Selespeed lubuskie

• Autor wątku Autor wątku tmc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tmc

Guest
Witam.
Poszukuję kogoś z selespeedem z okolic Zielonej Góry. Specjaliści w ASO w ZG nie bardzo radzą sobie z zestrojeniem skrzyni po wymianie sprzęgła. Jedną z opcji jest wycieczka innym selespeedem do ASO i sczytanie danych, które następnie zostaną przeniesione na kontrolkę w mojej Alfie. Idealnie byłoby gdyby to była jakaś 156. Będę wdzięczny za ewentualne info.

P.S. No i oficjalne dzień dobry, bo to mój pierwszy post tutaj:D

Polecam warsztat w Poznaniu, mechanik zna się na rzeczy i pomoże, będzie fachowo zrobione i na pewno sto razy taniej niż w ASO, gdzie nie zawsze znają się na robocie. Jakby co to daj znać, podam Ci namiary, a do Poznania daleko nie masz.

Minusem są długie terminy, bo jest obładowany robotą...

Niby rzeczywiście blisko, ale na trójce dojechać do Poznania to byłby wyczyn. Bo aktualnie ze względu na tę chora kontrolkę biegi wskakują tylko do trzeciego...:mad:

:DW ASO Zielona Góra to na niczym się nie znają, nie polecam

To jakiś absurd żeby ASO nie potrafilo robić takich rzeczy i klient ma sie martwić i ściągać inny samochód czy to aby ASO Alfy Romeo? To, że płaci się słono to wiadomo ale żeby nie mieli sprzętu, oprogramowania, wiedzy itp. Ciekawe czy Włosi o tym wiedzą... :eek:
Przepraszam, że nie na temat ale mnie krew zalewa :mad:

Dokładnie absurd.Co to za ASO chyba gdzies w garażu w suternie czy jak a oni sie szkolili gdzie?W Bangladeszu?

---------- Post dodany o godzinie 09:06 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:04 ----------

Wiesz co lepiej Ty sam zainstaluj alfadiaga i z pomocą naszych userów zrobisz to sam.

:cool:Jak ta skrzynia jest taka jak w Silo to Cromik może coś zdziała

Jak chcesz to możemy zdiagnozować, kalibrację zrobić itd. pisz PW jak jeszcze nie zrobiłes.
ASO w Z.G. ??? a to my mamy coś takiego ???? :P :P Jak brałem od nich blokady do Stilo to mi od Kappy dali 2.0. Powiedziałem ze ustawiłem na nich, nawet uwierzyli :D :D :D :D

Ostatnia edycja:
Jeszcze z rok :) Dom stoi, płot za miesiąc bedzie, więc zostaje jeszcze najważniejsza inwestycja - garaż :D :D

SUKCES! ASO Zg się wykazało! Po półtora miesiąca pobytu w warsztacie jest diagnoza! Pęknięta obudowa skrzyni biegów. Teraz tylko pozostaje złapać kogoś kto bedzie wiedział jak to wymienić, bo ASO pewnie zajmie to kolejne trzy miesiące...

A że jak to oni do tego doszli? I jakie są tego wg nich i Ciebie objawy?

Objawy są takie, że nie ma wszystkich biegów. Doszli do tego metoda prób i błędów, łącznie z rozłożeniem na części pierwsze całej skrzyni. W miejscu gdzie jest trzpień wybieraka, są odlane w obudowie uchwyty. Jeden z nich jest złamany, więc wybierak nie jest stabilny. Biegi raz są raz nie, w zależności od tego jak podskoczy/przeskoczy. Pokazali mi to naocznie, stąd przekonanie że to właśnie to. Czyli obudowa do wymiany i powinno być po problemie. Ale u niech już tego robić raczej nie będę. Muszę złapać kogoś innego z wiedzą na temat selespeed. Może kogoś polecicie?

Ale jeżeli to mechaniczna sprawa, związana z samym mechanizmem skrzyni biegów, to nie potrzebujesz szpeca od selespeeda. Znawca będzie potrzebny ewentualnie po złożeniu wszystkiego.

Problem z Selespeed.

Podepnę się pod temat. Mam problem ze zmianą biegów i szukam kogoś, kto zna się na diagnostyce Examinerem lub alfadiagiem i jest z gorzowa. Ewentualnie czy polecacie serwis fiata w Gorzowie na Szczecińskiej? Będą wiedzieli co to selespeed?

Amortyzatory
Powrót