[145] Samochod nie odpala.

Auto
alfa romeo 145 1.6 boxer 96`
Witam, mam pewien problem, poniewaz pare dni temu jezdzilem autem i bylo wsystko w porzadku, dzisiaj natomiast chcac odpalic alfe ta w ogole nie reaguje. Zauwazylem, ze jak wlacze na przykład nawiew i swiatla to juz nawet nie mozna opuscic szyby czy ustawic lusterek, wlaczajac jeszcze radio w ogole nawiew slabo dmucha, a wycieraczki chodza w slimaczym tempie, no ale co najwazniejsze auto w ogole nie odpala nawet jak wszystko wylacze, to kompletnie nic nie reaguje. Wydaje mi sie, ze moze to byc akumulator, lecz sprawdzilem pod maska i na akumulatorze pali sie zielona dioda, ze jest niby naladowany wiec nie wiem. Auto stalo 3 dni nie ruszane i taki przypadek, dodam, ze nie moge nawet zamknac samochodu poprzez pilota, w ogole nie reaguje. Co myslicie, co moglo sie stac, moze ktos sie spotkal z podobnym problemem.

Wydaje mi sie, ze moze to byc akumulator, lecz sprawdzilem pod maska i na akumulatorze pali sie zielona dioda, ze jest niby naladowany
Zielona dioda jest tak precyzyjna, jak mierzenie odległości krokami. Sprawdź sprawność akumulatora pod obciążeniem (jest do tego specjalny tester).

wyczyść klemy

Dobra, akumulator po nastepnej dobie ladowania wkoncu dziala i jest wszystko w porzadku. Dzieki za pomoc. Do zamkniecia.

Amortyzatory
Powrót