sądzicie że ceramizer uratuje wariator!?

• Autor wątku Autor wątku lukaswisniewski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukaswisniewski

Guest
Może ktoś z alfistów juz go stosował??

Ja w sobote będę leciał trase Wawa-Szczecin i mam zamiar go sprawdzic to podziele sie wrażeniami jak dzial na silnik i czy zadziala tez na wariator.
Jak ktos zobaczy bordowa 145 z kłębami dymu z rury to ja bede lecial :P

Pozbieraj numery telefonów od Alfistów którzy mieszkają po trasie którą będziesz jechał ,mogą się przydać :wink:

numery moge pozbierac ale nie pisz mi czrnych scenariuszy

a ta aluzja byla co do uzycia ceramizera czy co do kopcenia

Oczywiście chodzi tu o kopcenie a ceramizer niczego nie uratuje

75andrew155 napisał:
Pozbieraj numery telefonów od Alfistów którzy mieszkają po trasie którą będziesz jechał ,mogą się przydać :wink:

a tak poważnie to nie tyle jade dla przyjemnosci te 500km co musze odstawic alfe na warsztat w Szczecinie a z opini osob postronnych wynika ze te ten ceramizer pomaga zmniejszyc branie oleju i kopcenie no a ja musze te 500 zrobic przecież lawety nie wezme bo sie nie wyplace.

a myslisz ze przy spokojnej jezdzie i kontrolowaniu poziomu oleju da reade dojechac ????
wiesz bo niechcialbym nocki w aucie spedzic :(

Dlaczego Alfy nie zostawisz w Wawie tylko ryzykujesz tak daleką jazdę ?

po pierwsze biore ja juz na stale do siebie na Szczecin no i co ważniejsze wszystkie naprawy są 3-krotnie tansze niż w Wawie i wcale nie przesadzam a chcialbym ja odratowac przy kwocie nizszej niz cena innego silnika ale co to bedzie to sie dowiem w tygodniu jak go otworzą

moze i naiwnie ale caly czas mam nadzieje ze pierscienie i uszczelniacze no i planowanie glowicy zalatwi sprawe a jak nie...to nie mam wyboru bede musial sprzedac a sliczna jest :(

lukaswisniewski, Szkoda kasy... jeszcze nia słyszałem żeby komuś pomógł ;//

A próbowałeś wyjąć bagnet i sprawdzić czy sadzi przez bagnet jak dodajesz gazu???

powiem ci 75andrew155 ze mnie troszke nastraszyles, ale muszę i co mam zrobic??
a co sie moze stac oczywiscie odpukac ale zebym byl swiadomy

czy daje przez bagnet to sprawdze dopiero w sobote a jak tak to co sugerujesz ???

kaes napisał:
lukaswisniewski, Szkoda kasy... jeszcze nia słyszałem żeby komuś pomógł ;//

a ja znow czytalem setki komentarzy na forach i ludzie dobrze o nim piszą

Chcę być przekonany że to są pierścieni czy żle ustawiony rozrząd lub uszczelka pod głowicą

75andrew155 napisał:
Chcę być przekonany że to są pierścieni czy żle ustawiony rozrząd lub uszczelka pod głowicą

jezeli pierscienie to i uszczelke juz wydmuchalo ale podpowiedziales mi cos , ojciec jakies miesiac temu byl na wymianie rozrzadu i moze jakis dupny mechanik cos spierdzielił

Bańka oleju i w drogę bardzo delikatnie

marcins737 napisał:
nie wlewaj ceramizera

ja jestem nowy to poslucham expertow i nie wleje go, chcialem sie tylko w ten sposob zabezpieczyc przed duzym braniem oleju

jak juz dojade to sie pochwale :) mam nadzieje ze tak bedzie

Amortyzatory
Powrót