• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Rysunek blokad wałka rozrządu 2.0 TS

RafcioL27

Nowy
Auto
AR 156 2.0 TS 2000r.SW + LPG
Witajcie, potrzebuje rysunku technicznego blokad rozrządu do silnika 2,0 TS, w niedalekiej przyszłości chcę wymienić rozrząd i chciałbym zrobić sobie takie blokady sam bo wywalić 200 zł to trochę dużo, mam znajomego co zrobił by mi to za free:) tylko potrzebuje rysunku lub takiej blokady żeby ją dokładnie pomierzyć, a i czy obie blokady są takie same czy każda idzie na inny wałek. jak by ktoś dysponował takim rysunkiem to bardzo bym prosił, lub ktoś ma takie blokady i są mu chwilowo nie potrzebne to może mógł by mi pożyczyć na dzień lub dwa?

Blokady są oczywiście inne bo jedna jest na wałek ssący, a druga na wydechowy. Z rysunkiem technicznym mogą być kłopoty, bo gdyby był ogólnie dostępny to wielu alfaholików by sobie takie blokady zrobiło, więc producenci nie mają żadnego interesu, żeby to rozpowszechniać. Myślę, że najłatwiej byłoby je pożyczyć i wtedy dorobić. Uważaj tylko bo blokady są różne dla różnych silników. Mnie się udało kupić do 1,6 TS na allegro za 50 zł - może tam poszukaj.

Na allegro są po 200 zł. Może ktoś by zechciał mi pożyczyć i przesłać pocztą, oczywiście ja pokryje koszty przesyłki, nie będę ich używał do wymiany rozrządu tylko chce je sobie zwymiarować i odeśle je w nienaruszonym stanie słowo.:)

Amortyzatory
Powrót