• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Rura do przepływomierza

• Autor wątku Autor wątku matimata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

matimata

Guest
Witam
jeste to mów pierwszy wpis ponieważ dopiero mam się stać właścicielem Alfy 156 kombi 1,9 JTD 2000r sprowadzonej z niemiec.
W samochodzie, który zamówiłem brakuje rury która łączy się z przepływomierzem i chyba z filtrem z drugiej strony, Taka mocno wygięta. Przepływomierz jest podłączony, samochód nie kopci, przyspiesza raczej OK, obroty nie falują. Generalnie nic nie podpada.
Podpada tylko brak tego elementu.
Czy wiecie coś może o jakimś niecnym procederze, który przez usunięcie tej rury ukruwa jakąś wadę?
Czy może mi ktoś powiedzieć ile taka rura kosztuje i co spowoduje użytkowanie samochodu bez.
Bardzo dziękuję za wszystkie odp. samochód mam odebrać jutro czekam na szybką pomoc.

Kolego jak nie ma tej rury to przepływomierz nie ma co mierzyc bo nie ma przepływu powietrza - pomijam już fakt że silnik zaciąga niefiltrowane powietrze...

Dzięki za odpowiedz
czy to oznacza że przepływomierz nie działa?
Jeśli założę rurę to pojawią się problemy?
o niefiltrowanym powietrzu wiem i wiem że nie można tak jeździć.

Dzięki za odpowiedz
czy to oznacza że przepływomierz nie działa?
Jeśli założę rurę to pojawią się problemy?
o niefiltrowanym powietrzu wiem i wiem że nie można tak jeździć.

Przepływomierz nie działa. Jesli załozysz rurę zacznie działac jesli nie jest jeszcze uszkodzony + jesli nie został jeszcze uszkodzony silnik lub przepustnica, jesli jakiś dureń tak jeździł...
Sprawdź porządnie to autko, bo cos mi mówi że więcej takich historii moze Cie spotkać w tym przypadku.

Błagam, sprawdź na wszystkie strony, nie żałuj kasy na ASO, niech przejrzą kazdy szczegół, turbinkę, panewki, zawiecha...totalnie wszystkooooo:), zebys sie na mine nie wpieprzył, bo utoniesz w kosztach napraw, bo jakiemus partaczowi nie chciało sie pilnować podstawowych rzeczy...

Sorki że tak sprawę ujałem, ale jestem uczulony i wrogo nastawiony na partaczy i ćwoków, którzy chca wcisnąć komus shit...

Pozdrawiam i powodzonka Kolego:)

Dziękuję za odpowiedzi
Sprawdzę wszystko dokładnie, podejrzewam jednak że gdyby była uszkodzona przepustnica lub silnik byłyby jakieś objawy.
Chyba że się mylę?
Pojadę do stacji diagnostycznej mam nadzieję, że tam mi pomogą

Jeśli wszystko będzie OK, to poinformuję o zakupie i dołączę do szczęśliwych posiadaczy Alf Romeo
Jeszcze raz dzięki za rady
Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót