• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GTV] Rosso Proteo gtv 2,0TS Lusso

GTV chyba średnio znosi obniżanie?
Czy to tylko przypadłość wersji V6TB? Pamiętam na zlocie Busso jak chłopaki z Oławy tą swoją jeździli to jak z jajkiem - obniżona 166 przy tym to pełen luzik był 😁

To jest tak stary i prymitywny samochód że nawet w serii plomby z zbębów wypadają. Oczywiście liczę się z tym że na eibachu będzie jeszcze gorzej :D
No ale mam ten samochód bardziej żeby wyglądał niż miałbyć użytkowym daily. A stoi wyżej niż stelvio xD

A tak to wygląda wraz z wiosną :)

Załączniki

• IMG_20260225_160508899_AE.jpg
    IMG_20260225_160508899_AE.jpg
    851 KB · Wyświetleń: 22
Postanowiłem sobie zamontować filtr kabinowy. Niestety jak to większośc gtv nie miałem obudowy do jego mocowania. Z pomocą przyszła technologia 3D. Projekcik i drukarka. Musiałem zrobić z dwóch części do sklejenia bo jest bardzo duży ten filtr. Już mam kosz do filtra i zamontowany filtr. Jakby ktoś potrzebował to moge odpłatnie druknąć.
IMG_20260309_180511534.jpg
Na to jeszcze przychodzi taka specjalna pokrywka żeby nie zalewało filtra. Ale jakby ktoś nie miał to tu się doskonale spisuje po prostu wycięta z grubej folii (albo cienkiego plastiku) pokrywka.

W sumie to nie wiem w którym z moich tematów wrzucić zdjęcie zbiorcze to podbiję ten :)
Dzisiaj przy okazji grubszych prac budowlanych przed garażem była okazja ustawić moją włoską flotę w rzędzie. Pozostałymi "nie włoskimi" stanąłem dalej żeby nie psuć zdjęcia xD
Może sceneria nie powala.... ale jakoś nie bardzo mam jak wszystkie na raz umyć i wyjechać nimi jednocześnie w jakieś wyszukane miejsce do zdjęć.

Załączniki

• IMG_20260415_185936217_HDR_AE.jpg
    IMG_20260415_185936217_HDR_AE.jpg
    3.5 MB · Wyświetleń: 30
  • IMG_20260415_190026881_AE.jpg
    IMG_20260415_190026881_AE.jpg
    2.8 MB · Wyświetleń: 31
  • IMG_20260415_190119742_HDR_AE.jpg
    IMG_20260415_190119742_HDR_AE.jpg
    3 MB · Wyświetleń: 31
Fajny zestaw. Gratulacje. Motóry mnie nie interesują ( za stary już jestem i za wygodny 😁 ) , ale brere chętnie bym przygarną. Pozdrawiam

Piękna flota! :cool:
Mnie motorki też nie grzeją, ale Brera i GTV jak najbardziej :D

Motóry mnie nie interesują ( za stary już jestem i za wygodny
Ja też tak myślałem i do tej decyzji dojrzewałem z 2 lata. Na początek testując mały skuter. W zeszłym roku zdecydowałem się na prawko żeby jednak zaznać większych pojemności. I nie chodzi o prędkość. Ale jednak siedząc na takiej maszynie ma się frajdę. A to że niewygodne, zimno, gorąco, ubierać się pół godziny trzeba..... Też myślałem że to nieporozumienie. I tak jest xD ale spodobało mi się to. Do tego stopnia że nawet do pracy jeżdżę. California (1100 V2) do dostojnej powolnej jazdy, Nexus (singiel 500) do szybszej jazdy i przeciskania w korkach.
Ale alfy abolutnie w odstawkę nie idą.

Wow! Grubo.
166 i gtv moje ulubiene🤪 Piękności!
Brera jakaś mnie sie wydaje ociężała stylistycznie. Natomiast Stelvio bym nie pogardził na daily😍
Gratulacje!

Tak, brera jest ociężała. Nie tylko wizualnie :D Ale środek, fotele, pozycja za kierownicą (zupełnie inne niż w 159) robią robotę. Długie drzwi boczne i szklany dach..... A do tego świetnie brzmiący wydech z V6 i napędem 4x4. GEnialnie się tym autem jeździ. Doskonale zestrojone. Nie jest tak lekka, tandetna i biedna jak gtv. Brera to taki wypasik przy gtv. Ale jeszcze nie taki naszpikowany elektroniką i odpustowymi bajerami żeby zatracić to coś dla mnie ważnego.
Gtv idealna by była z V6 24v.... ale to już za późno.

Gtv idealna by była z V6 24v.... ale to już za późno.
Oj tam...
Zobaczysz, jeszcze kiedyś swapa zrobisz, tylko kup silnik zawczasu :D
Resztę klamotów uzbierasz z tego co masz w garażu, bo przy tylu Alfach to nie wierzę, że nie masz zapasów ;)

Oj tam...
Zobaczysz, jeszcze kiedyś swapa zrobisz, tylko kup silnik zawczasu :D
Resztę klamotów uzbierasz z tego co masz w garażu, bo przy tylu Alfach to nie wierzę, że nie masz zapasów ;)
Widziałem ostatnio nówkę sztukę na palecie. Prosto z magazynu. 6500€

Załączniki

• Screenshot_20260504_084141_Facebook.jpg
    Screenshot_20260504_084141_Facebook.jpg
    270.6 KB · Wyświetleń: 11
O kurde, grubo!
Czyli gdzieś jeszcze takie skarby leżą... :D

2 z 4 pojazdów też są w mojej "stajni" (GTV i Stelvio). Ale i tak najbardziej miałbym chrapkę na 166 :D

Amortyzatory
Powrót