• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Ringi Alfa 159 - Gdzie kupić komplet?

gsmfon

Nowy
Auto
AR 159 1.9 v8 150KM
Gdzie można kupić ringi z sterownikiem i reszta? Robiiscie już to? Niech ktoś pomoże ;)

Potwierdzam nie udziela się i nie odpowiada a też bym takie ringi zakupił.
A może inaczej czy wiecie jaka powinna być średnica tych rongów ?

Ja niedawno zamówiłem sobie ringi z chin na diodach COB ( ponoć najjaśniejsze światło na rynku ) o wymiarach 100,95, 90 mm. Przyszły w nie całe 2 tyg. Przyjadę na święta do domu to zajmę się montażem i na razie podłączę jako zwykłe światła do jazdy dziennej a w między czasie brat z konstruuje mi komputerek do tej całej dyskoteki :D

Ja niedawno zamówiłem sobie ringi z chin na diodach COB ( ponoć najjaśniejsze światło na rynku ) o wymiarach 100,95, 90 mm. Przyszły w nie całe 2 tyg. Przyjadę na święta do domu to zajmę się montażem i na razie podłączę jako zwykłe światła do jazdy dziennej a w między czasie brat z konstruuje mi komputerek do tej całej dyskoteki :D

Zdaj relacje potem bo moje ringi tez leza i czekaja:) szkod ze Ty z polnocy bo bysmy razem pokombinowali:) tez mam 3 rozne wymiary tyle ze na led

Z północy :D ale siedzę na twoich terenach dokładnie robotę mam w Masowie nie wiem czy kojarzysz ? , ale niestety Alfy przy sobie nie mam więc co 2 tyg. grzebie w niej jak zjadę :)

Z północy :D ale siedzę na twoich terenach dokładnie robotę mam w Masowie nie wiem czy kojarzysz ? , ale niestety Alfy przy sobie nie mam więc co 2 tyg. grzebie w niej jak zjadę :)

No to faktycznie nie daleko :) ja z sobą Alfe mam :D tylko pod blokiem za dużo nie zrobię a w domu rodzinnym raz na 2-3 tygodnie jestem więc w zupełności cię rozumiem :)
Ale w temacie uwag podczas instalacji to chętnie bym pogadał :D ja tam szklane rozklejałem bez problemu a tu jest plastik :)

O właśnie a może jest tu ten kolega co na FB dodawał zdjęcia jak w Brerze wstawiał do soczewki mijania ringi :)

Rozklejać raczej nie będę choć raz już rozklejałem lampy z Fiata Stilo, i poszło dość gładko :) a tu chyba zastosuje paten z forum z rozcięciem. W sumie lampę w ręku będę miał to się zobaczy jak najprościej będzie :) W weekend wezmę się za to, to i się pochwalę :P

najlepiej jak byś to udokumentował nagraniem:yes4:. Będzie dla pokoleń. Interesuje mnie jak to podłączyć do czego bo zielony jestem na razie w tym temacie:bad:

Koledzy z forum posiadają odpowiedni manual od autora projektu ale za pewne się nim nie podzielą :P

Z racji problemów z forum, chwalę się dopiero teraz pracami wykonanymi między 1 a 3 maja :) Ringi są włożone we wszystkie lampy ale podłączyłem tylko te co na zdjęciu, bo w prawej lampie w środkowym ringu podczas testu spalił mi się regulator napięcia (chyba tak to się nazywa ) a w dni wolne nie miałem gdzie takiego załatwić zastępczego :) Więc na razie sobie jeżdżę tak no i czekam na resztę sterowania :)
165446-ringi_alfa_159_gdzie_kupiae_komplet_-11122332_824891357587079_490879243_n.jpg

Załączniki

• 11122332_824891357587079_490879243_n.jpg
    11122332_824891357587079_490879243_n.jpg
    93.5 KB · Wyświetleń: 975
Powiedz szczerze poziom trudności ?? czy rozklejałeś czy rozcinałeś ?? masz jakieś foty??

Z racji problemów z forum, chwalę się dopiero teraz pracami wykonanymi między 1 a 3 maja :) Ringi są włożone we wszystkie lampy ale podłączyłem tylko te co na zdjęciu, bo w prawej lampie w środkowym ringu podczas testu spalił mi się regulator napięcia (chyba tak to się nazywa ) a w dni wolne nie miałem gdzie takiego załatwić zastępczego :) Więc na razie sobie jeżdżę tak no i czekam na resztę sterowania :)
165446-ringi_alfa_159_gdzie_kupiae_komplet_-11122332_824891357587079_490879243_n.jpg

No i które ringi zmieściły się do kloszy 100,95 czy 90 mm ?:)

Rozmiar ringów to kolejno 90, 95 i 100 mm. :) Lampy rozklejałem. Jedyną trudnością jest ich rozklejenie, potrzeba do tego cierpliwości. Rozklejanie zacząłem od dołu w niewidocznym miejscu, żeby tam gdzie odkształcę plastik nie rzucało się w oczy. Po rozgrzaniu duży płaski śrubokręt i rozchylamy dalej to stopniowe podgrzewanie i rozcinanie kleju gdzie się da :) po mocnym rozgrzaniu lampę rozchylałem od czarnego plastiku i tak poszło jakoś, później to już pestka :D rozkręcamy te tuby od środka są 4 śruby wkładamy ringi skręcamy i sklejamy lampę z powrotem. Ja jeszcze sobie wypolerowałem klosze i pomalowałem osłony tub od zewnątrz Palstdip'em:) Foto relacji niestety nie mam. Jeżeli ktoś nie posiada smykałki do kombinowania :D to nie wiem czy poradzi sobie z rozklejeniem.

Ostatnia edycja:
Ringi kleiłeś do klosza czy na chrom?

Nie grzeją Ci się za bardzo te ringi?

Amortyzatory
Powrót