Retrofit lamp USA 25W na EU Full LED

bemiorz

Nowy
Auto
Giulia Ti Sport Q4
Witam Forumowiczów,

Na wstępie pragnę zaznaczyć, iż przekopałem całe forum i nie znalazłem wątku, w którym mógłbym posiąść informacje na nurtujący mnie temat. Znalazłem 2 odwołania do usuniętych tematów, więc założyłem nowy.

Przechodząc do rzeczy, pacjent to Giulia z 2018 r., pochodzenie z USA. Trafiłem taką szkodę iż mam ją bez przednich reflektorów (fabrycznie ma 25W). Po wielu kalkulacjach stwierdziłem, iż jedyną słuszną drogą jest montaż reflektorów Full LED z MY23.

I tu przychodzę z zapytaniem, czy potrzebuję jedynie zmostkować piny 1 i 3 i dodac rezystora oszusta i po tym wykonać kodowanie, czy lampy w tym konkretnym przypadku będą plug&play (z racji braku modułu AFS, więc teoretycznie sygnał mijania leci prosto na lampę)?

ZEBY TO BYLO takie proste ale jak zrobisz to sie pochwal.
Przerabiałeś może temat?
Słyszałem opinię, że te adaptery potrzebne są do sekwencyjnych kierunkowskazów. Ja natomiast ich, ani żadnych innych bajerów nie potrzebuję, lampa ma po prostu świecić i nie walić błędami, dlatego moje zapytanie czy pominięcie adapterów ma sens w tym konkretnym przypadku.

Dzięki za trop. Tylko wciskając przekaźnik na kierunku to celem polaryzacji (masa v plus) czy rozdzielenie kierunku od markera? I to zamiast proxi (region i typ lampy), czy mimo proxi?
Nie neguje tego rozwiązania tylko zastanawiam się czy ma w ogóle sens skoro 25W też ma kierunek ledowy.

Amortyzatory
Powrót