• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

renowacja czy wystarczy polerowanie

blandor

Nowy
Auto
BYŁA ALFA ROMEO 147 2.0 TS 2002r JEST TOLEDO 2 2.3 v5
hejka chcialbym zakupic flegi do alfy ale nie wiem czy to sie bedzie kalkulowalo bo wygladaja okropnie. Nie sa porysowane ale schodzi z nich chyba farba. Jeden z panów zajmujących sie renowacją stwierdzil ze te felgi wystarczy wypolerowac a wy co o tym myslicie???

Zdjęcie malutkie w rogu ekranu wiec trudno coś powiedziec....Ale jak lakier bezbarwny schodzi to raczej nie wystarczy polerowanie.....chyba,że nie chcesz mieć felg lakierowanych tylko polerowane aluminium;) To czy się opłaca zależy głównie od ceny zakupu...Więc jak ktoś zna oriętacyjną cene renowacji to niech poda to będzie ci łatwiej zadecydować-więc taka prośba do kolegów:D

zdjecie jest duze wystarczy na nie kliknac, cena felg okolo 400zł

regeneracja wraz z malowaniem na dowolny kolor lub polerowaniem to koszt ok 250zł - 400 zł za komplet, zależy wiadomo gdzie i w jakim mieście się to robi.

Na moje oko felga jest krzywa. Co do polerowania - nie widać, czy te miejsca to zarysowania czy po prostu aluminium się utleniło i powstały wżery. Jeśli powierzchnia jest w miarę gładka można to wypolerować - cena za solidnie wykonaną usługę będzie jednak wynosić ok. 100pln za sztukę (tyle przynajmniej ja płaciłem za 17-tki i to tylko same ranty, ale efekt był jak lustro!)
Inną rzeczą jest, że te felgi (przynajmniej wg. mnie) ładniej wyglądają polakierowane, za co też trzeba zapłacić, a to ile zależy już od lakiernika.

Za tą cenę osobiście bym odpuścił. Jak dobrze poszukasz można kupić komplet gotowy do montażu, w stanie idealnym za 600-700pln.

Amortyzatory
Powrót