[145] Remont zawieszenia

Falcoon

Nowy
Auto
Była: 145 1,9JTD '99, Jest: 156 1,9JTD '03/04 115KM
Czołem,

remontował ktoś może ostatnio zawieszenie w 145/146 JTD?

Jaki to mniej więcej koszt?

Niestety moja Poobijana zaczyna niedomagać i zaczyna się domowa kalkulacja (w sensie Ja vs Księgowa), kupić coś nowszego czy remontować staruszkę.
Przy okazji zawiechy musiałbym zrobić sprzęgło i wymienić skrzynię :(, pozostałe elementy właściwie są w porządku (kosmetologii nie liczę, 2 błotniki i 1 drzwi do wymiany/klepania ).

Wiem że skrzynię i sprzęgło dam radę zrobić za ~1200. Jeśli udało by mi się zamknąć przy 3-3,5 kPLN to właściwie nie ma co się zastanawiać i Alfa idzie do remontu.

Pomóżcie proszę człowiekowi, bo sam sobie z Księgową nie poradzę.

Witaj,
Jeżeli chodzi o zawieszenie w 145 to jest typowe fiatowskie rozwiązanie z lat 90tych, a co za tym idzie graty są ogólnodostępne i jest masa zamienników.
Zawieszenie razem z amorami powinno oscylować około 1500-2000 zł. w zależności od użytych gratów, oczywiście można to zrobić taniej ale nie polecam.
Zanim zaczniesz wszystko wymieniać podjedź na szarpaki i sprawdź czy faktycznie wszystko wymieniać jeśli nie ma takiej potrzeby to nie ma sensu wymieniać asekuracyjnie.

Czołem,

remontował ktoś może ostatnio zawieszenie w 145/146 JTD?

Jaki to mniej więcej koszt?

Niestety moja Poobijana zaczyna niedomagać i zaczyna się domowa kalkulacja (w sensie Ja vs Księgowa), kupić coś nowszego czy remontować staruszkę.
Przy okazji zawiechy musiałbym zrobić sprzęgło i wymienić skrzynię :(, pozostałe elementy właściwie są w porządku (kosmetologii nie liczę, 2 błotniki i 1 drzwi do wymiany/klepania ).

Wiem że skrzynię i sprzęgło dam radę zrobić za ~1200. Jeśli udało by mi się zamknąć przy 3-3,5 kPLN to właściwie nie ma co się zastanawiać i Alfa idzie do remontu.

Pomóżcie proszę człowiekowi, bo sam sobie z Księgową nie poradzę.

Kolego rzucasz takimi fajnymi kwotami że muszę Cię zaprosić do mojego sklepu. Z przyjemnością pomogę Ci dobrze wydać te pieniądze :)

Polecam , Kolegę z Łodzi
Praktycznie całego Td wyremontowałem dzięki niemu :)

Amortyzatory
Powrót