remont silnika w 1,4 boxer pelen wtrysk remont silnika

• Autor wątku Autor wątku leito1610
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

leito1610

Guest
witam zabieram sie za remont swego silniczka jest to jednostka 1,4 na pelnym wtrysku moze ktos ma jakies sugestie uwagi na temat remontowania silnika tego typu bo niechcialbym popelnic bledu mile widzene bylyby jakies zdjatka iformacje na temat np jak ustawic zamki pierscieni pod jakim kontem jaka jest dopuszczalna wartosc luzu na zamku itp

Ja też robie remont w 1,6 Boxer Szlify azotowanie wału i niewjem jak to będzie chodziło bo nigdy nie mjałem pszyjemności usłyszeć tego motoru bo kupiłem auto z zatartym

sierpek1983 napisał:
Ja też robie remont w 1,6 Boxer Szlify azotowanie wału i niewjem jak to będzie chodziło bo nigdy nie mjałem pszyjemności usłyszeć tego motoru bo kupiłem auto z zatartym
ciekawe jak długo pchodzi?

To juz nie bedzie to co seryjny. Azotowanie bedzie słabe i pewnie wał i tak sie wytrze... Daje max. 50tys. jak dobrze będzie zrobione.

Dlaczego tak myślisz pszecież karzdy wał jest azotowany czyli utwardzaby powieszchniowo w serwisie mi tak powiedzieli bo tak taleca producent

sierpek1983 napisał:
Dlaczego tak myślisz pszecież karzdy wał jest azotowany czyli utwardzaby powieszchniowo w serwisie mi tak powiedzieli bo tak taleca producent
Azotowanie wału to nie jest prosta sprawa nawet dla naszych fachowców i nigdy to nie wyjdzie jak orginał z reguły po takich zabiegach wał szybko się zużywa .

Nie wszytskie wały są azotowane. W nissanie za zawęglane, w innych markach hartowane powierzchniowo. Wszytsko zależy od producenta. W Alfach nie wszytskie były azotowane. W 155 V6 był azotowany napewno, dlatego też fabryka nie przewiduje szlifów na taki rodzaj wału.

Amortyzatory
Powrót