Regeneracja wariatora

GregoR

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 120KM 2009r.
Witam, mam pytanie może ktoś pomoże albo skieruje pod właściwy adres,
chodzi mi mianowicie o regeneracje wariatora, bo mam wariator i części do jego zregenerowania i teraz pojawia się pytanie jak się zabrać za jego zregenerowanie tzn. co zdjąć/odkręcić.

Z góry dzięki za pomoc.

PZDR.

Generalnie chciałbym zrobić sobie taką regeneracje sam bo lubie od czasu do czasu coś pogrzebać a zwłaszcza że mam jeden na zbyciu, i chciałbym żeby ktoś opisał jak zrobić taką operację i jakich błędów unikać i co można spierdzielić.

Ja też poradziłbym sobie z regeneracją, dużo dłubię z różnymi rzeczami, szybko się uczę takich rzeczy, ale jeszcze nawet na oczy nie widziałem wariatora ;)

Tylko że zestawy naprawcze z allegro nie wystarczają w zupełności by zregenerować dobrze wariator. Pomoże na jakiś czas ale nie na długi. Darek regenerując wariator dokłada jeszcze coś do tego wszystkiego, przez co chodzą dłużej.

Tego Darek nikomu nie zdradza bo sam się go o to już pytałem :)

Nie zdradzi, bo ma wiedzę na ten temat, a to też kosztuje i tutaj bardzo dobrze go rozumiem ;-)

Też mu się nie dziwię :) Choć te wariaty po regeneracji mógłby w lepszym stanie wysyłać, bo dziś dopiero zawiozłem auto do mechanika na wymianę rozrządu i jak zobaczył wariator to się za głowę złapał hehe (Darek wie o co chodzi :) )
Miejmy nadzieję że będzie chodził :)

Ja zakupiłem zregenerowany od Lesia Z. (pozdro) zregenerowany zobaczymy ile polata :)
Jestem dobrej myśli a po weekendzie biorę się za mój stary wariator, zobaczymy co z niego wyjdzie:)

Chyba najbardziej cenionym i polecanym "wariatem od wariatów" jest Darek, wszyscy sobie go chwalą :)

Darek robi kawał dobrej roboty. Też składał mi wariator i jak najbardziej polecam:)

Poproszę jakiś namiar na Darka, bym mógł się z nim skontaktować w sprawie wariatorka....
Z góry dziękuję....

Amortyzatory
Powrót