• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] Regeneracja tylnego emblematu

• Autor wątku Autor wątku radi23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

radi23

Guest
Witam
Ostatnio miałem chwilę wolnego czasu i trochę zapału. I "zregenerowałem" znaczek z tylnej klapy. Do tej zabawy potrzeba trochę drobnego papieru ściernego, czarnej foli do naklejek na karoserię no i naklejkę z logo AR(takie logo się nada: http://www.allegro.pl/item797984306_naklejki_alfa_romeo_kilka_typow.html moja aukcja :) ). Zaczołem od wymontowania emblematu, następnie przeszlifowałem całą powierzchnię ze względu na to, że literki i grafika na oryginalnym jest wypukła. Po szlifowaniu powierzchni oraz brzegu emblematu odtłuściłem je i dokładnie wyczyściłem. Następnie nakleiłem czarną folię, nadmiar obciołem nożykiem. Na koniec zostało już tylko naklejenie loga przy użyciu foli do przenoszenia naklejek, usunołem okrąg z naklejki ponieważ rancik z emblematu dobrze go zastępuje...teraz biegusiem spowrotem do niuni :) Jak komuś szkoda 80zł na nowy emblemat może zrobić to co ja ;). Gdybym miał więcej cierpliwości i coś do polerki to wypolerowałbym na błysk widoczny aluminiowy rant emblematu... oto efekty:

Co to masz za felgi ? Bo widzę że MAK ale jaki model ?

Fajnie wyszło. Jakbyś wypolerował byłoby super :D

Amortyzatory
Powrót