Radio

Jagiel

Мoδεrдтor
Auto
Ford Mondeo, VW Paserstti, Lancia Kappa
Witam, posiadam 156 i radio ostatnio nie włącza mi się po odpaleniu silnika :( , jak je z powrotem zaprogramować, aby się włączało ??
Pozdrawiam :)

Jakie radio i czy wcześniej się włączało? Odpinałeś coś może?

Tam jest taki kabelek odpowiedzialny za to, że jak przekręcasz stacyjkę to radio się włącza.

Jakie radio i czy wcześniej się włączało? Odpinałeś coś może?
Orginalne radio w 156 po FL deski, wsześniej się włączało, ale w trakcie jazdy na autostradzie mi się wyłączyło, muszę włączać je ręcznie i co 15 min samo się wyłącza, tak jak przy wyłączonym silniku.
Pozdrawiam

przerpraszam, ze nie na temat ale mam pytanie gdzie dostane ori radyjko?

Orginalne radio w 156 po FL deski, wsześniej się włączało, ale w trakcie jazdy na autostradzie mi się wyłączyło, muszę włączać je ręcznie i co 15 min samo się wyłącza, tak jak przy wyłączonym silniku.
Pozdrawiam

Poradziłeś już sobie z tym?

Tam jest na radiu schemat pod spodem. Na tym schemacie jest opisana między innymi kostka napięciowa. Na tej kostce powinieneś mieć jeden bolec oznaczony mniej więcej takim symbolem: -/-. Do tego przewodu ma być podłączony kabel z sygnałem do włączania i wyłączania radia. Sprawdź czy się nie rozłączył. Podepnij do tego kabla miernik, lub żarówkę, a drugi biegun żarówki do masy. Jeśli po włączeniu zapłonu się zaświeci to znaczy, że sygnał idzie, ale z radiem lub połączeniem jest coś nie tak. Oczywiście możesz mieć inne radio, ale raczej fiat te same rozwiązania stosował.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót