[Giulietta] Quadrifoglio Verde by mks :)

• Autor wątku Autor wątku mks
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

mks

Użytkownik
Auto
Giulia Veloce '24
Kolega [MENTION=66735]wolnemiasto[/MENTION] mnie natchnął, żeby założyć temat, bo Julek widzę, że coś mało jest w tym dziale ;)

Zakupiona przeze mnie w maju 2015, właściwie wybór był trudny bo miałem budżet jakiś tam, a przy tam chciałem jakieś fajne nieduże ale w miarę praktyczne i w miarę szybkie auto (i musiało mieć pełną fakturę co eliminowało większość ofert ;)). Właściwie to rozglądałem się za wersją 170km, ale trafiła się ta QV, choć brałem pod uwagę też Mito QV (ale było nie do kupienia z fakturą), oraz Abarth'a 500 - ten mały wściekły samochodzik urzekł mnie jak przelatywał przez tunel F1 w Monako strzelając z wydechu :) A do tego miałem wcześniej parę aut, które dawały frajdę z jazdy, tym wybór był trudniejszy...
Alfa Romeo mnie od początku bardzo pozytywnie zaskakuje i jestem bardzo zadowolony z zakupu pod wieloma względami.
Jest to rocznik 2011, kolor Nero Etna, wnętrze czerwone jak widać na zdjęciach.
Dodatkowo jest szklany dach, audio Bose, koła 18", fotele elektrycznie sterowane i podgrzewane, czujnik deszczu i świateł, w bagażniku plastikowa "wanna" która zapobiega brudzeniu się wykładziny.
Brakuje mi paru rzeczy takich jak zestaw głośnomówiący i czujniki cofania.

Jedyne mody jakie wykonałem do tej pory to zakup oryginalnych dywaników gumowych na zimę i zmiana rejestracji na małą włoską :cool:

Mały spot "pozakupowy" :P

20150515_204106.jpg2015-05-19 12.27.37.jpg20150515_204201.jpg20150515_204508.jpg20150515_204531.jpg

Latem spotkałem się z nad morzem z sympatycznymi klubowiczami spod Krakowa

20150805_175930.jpg

I kilka innych ujęć
2015-06-05 17.31.05.jpg20150516_002820.jpg20150515_224107.jpg20150821_163934.jpg

20150703_215701.jpg

Niezbyt legalna, ale bardzo ładna ;) DW to Wrocław. Sam chyba taką tablicę sobie zrobię do 159. Tylko jak ona jest mocowana? Dostaje się ramkę do niej, czy chamsko na wkręty? :D

Fajne te Julki QV, ale do mnie przemawiają tylko w kolorze krwisto czerwonym, białym i ewentualnie szaro-stalowym.
Pozdrawiam.
- Rafał

No w czarnym troche traci efekt "eyecatchera" ale i tak juz nienawidze wlasciciela z zazdrosci :D

Jeżdżę już z tą rejestracją od czerwca, w bagażniku wożę Polską i śrubokręt jakby co ;)
W Julce (chyba w przeciwieństwie do 159) jest na zderzaku wypukłe wytłoczenie pod włoską rejestrację i idealnie tam pasuje - i jest ona poprostu przykręcona chamsko na 4 wkręty ;). Rejestracja odblaskowa, tłoczona z blachy. A do tego układ (2 litery, 3 cyfry i 2 litery odpowiada włoskim numerom i taki numer gdzieś tam we Włoszech istnieje ;)

DW - Wrocław bo to leasing ;)

Tak z ciekawości jaki przebieg? ;p bo widzę że kluczyk mocno wytarty :D zmień tą rejestrację :)

Fajne te Julki QV, ale do mnie przemawiają tylko w kolorze krwisto czerwonym, białym i ewentualnie szaro-stalowym.
Pozdrawiam.
- Rafał

Szczerze mówiąc to mi też najbardziej się podoba ta czerwień, potem biały a potem mój. (swoją drogą jest to czarny z brązową perłą, umyty w słońcu wygląda inaczej niż na zdjęciach)
Ale niestety nie mogłem koloru wybierać :)

- - - Updated - - -

Tak z ciekawości jaki przebieg? ;p bo widzę że kluczyk mocno wytarty :D zmień tą rejestrację :)

aktualnie 124,5tys. km (przy zakupie miała 115500km)

- - - Updated - - -

a swoją drogą szukałem też 159SW 1,75TBi (uważam, że 159SW to najładniejsze kombi jakie jeździ po drogach, zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz), ale nie było szans na taką wersję z fakturą :mad:

kurczę, bałbym się....

465.jpg

nie ma czego się bać , pały poznańskie nic mi nie robiły ale miałem w bagażniku ori blache
fakt że ja miałem bez tego znaczka I tylko PL :)

o proszę siostra mojej blondi, tyle że brunetka ;)

Kolego masz fajne auto :D

Ładna:) Panowie QV, Trzeba się kiedyś umówić na jakiś cruising po Koszalinie albo Szczecinie :D

Koniecznie :D Bajtek na pewno będzie coś organizował w lutym. Mam tylko nadzieję, że nie w połowie miesiąca.

Amortyzatory
Powrót