• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Pytanie o czyszczenie imobilajzera

• Autor wątku Autor wątku selius
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

selius

Guest
Czesc mam taki problem u siebie ze nie raz nie gasnie mi kontrolka CODE i musze kilka razy wyjmowac kluczyc i od nowa wkladac zeby imo zalapal i teraz moje pytanie co musze wyczyscic zeby imo lapal za kazdym razem? Wiem ze czysci sie jakas antenke ale gdzie ona dokladnie sie znajduje i co trzeba w niej wyczycic? Sama antenke sie czysci czy jeszcze cos? Dzieki za pomoc i Pozdrawiam

Głęboko pod kolanami kierowcy jest puszka immo i do niej dochodzi wtyczka od antenki podobna do telefonicznej - najczęściej w gnieździe tej wtycxzki nie ma styku. Poruszaj, spryskaj czym trzeba i będzie OK.

Ok wielkie dzieki za szybka odpowiedz, a powiedz mi nie trzeba tam nic rozbierac? W sensie puszka bedzie na wierzchu? I tylko ta antenke wyczyscic? Bo slyszalem ze czysci sie tez cos w stacyjce...

Nic nie trzeba rozbierać, działaj jak napisałem. A przy stacyjce to jest pierścień antenki, jak chcesz to też możesz sobie oczyścić, ale to nie da za wiele.

A moglby ktos zrobic zdj tej antenki? Albo opisac jakie ida do niej kolory kabli? Dzisiaj szukalem jej i duzo jest tam wtyczek i roznych kabli... Wyczyscilem jedna taka mala kostke co ida od niej chyba 2 czarne przewody ale nie wiem czy to ta antenka... Z gory dzieki :)

Z tego co pamiętam to kabel jest płaski i szary, ale tam jest tak głęboko, że trudno głowę włoży.ć

Mnie też chyba to będzie czekać bo czasem mi nie rozłącza immo ;/

Czesc mam taki problem u siebie ze nie raz nie gasnie mi kontrolka CODE i musze kilka razy wyjmowac kluczyc i od nowa wkladac zeby imo zalapal

mam dokładnie to samo od tygodnia ...
też prosiłbym o jakieś fotki by móc rozpoznać tę złączkę i kable oraz pętlę indukcyjną

Też tak miałem, ale odkręciłem " pokrywę " od dołu kierownicy i ukazała się stacyjka na wierzchu na stacyjce jest do okoła niej antenka właśnie taki pierścionek z jednym kabelkiem biegnącym głębiej w wiązkę kabli u mnie z tego co pamiętam to był koloru czarnego. oczyszczenie wtyczki antenki nic mi nie pomogło dopiero kilkakrotnie rozpiołem i zapiołem kostkę od stacyjki i teraz wszystko działa już jakieś 8 - mcy. powodzenia:meeting:

Amortyzatory
Powrót