[MiTo] przystawka multi air wymieniona lecz nie odpala POMOCY!

Auto
mito
Witam jestem tutaj nowy mam alfe MITo 1,4 multi air. Brak kompresji na jeden cylinder pojechałem do warsztatu w ktorym pracuje (Fiata) noi wymienilismy dzisiaj przystawke hmm robilismy to pierwszy raz. Pytanie czy jest jakas konkretna procedura montowania przystawki?? a jesli nie to czemu po zamontowaniu i wymianie swiec auto kreci lecz nie odpala ??? prosił bym o pomoc tutaj lub na numer telefonu 513258742

witam mam nowe informacje lecz troszke dziwne kolega z innego warsztatu przysłał nam materiały dotyczące tego modułu hmm jest tam napisane ze trzeba ten moduł zalac olejem i odczekac 12 godzin i spróbowac go odpalic ... Po co czekac 12 godzin?? . Dróga sprawa jest taka ze n 4 cylindrze jest kompresja a na pozostałych 3 nie ma wcale tzn raz sie pojawi ale na 1 0.6 . Na starym module nie pracował tylko na 3 garze . Czy moze byc uszkodzona przystawka?? prosze o jakie kolwiek opinie kazda rada sie przyda z góry dziekuje

I kolega pracuje w serwisie grupy FCA ???
Prosta procedura uruchomienia uni-air dla mechaników FCA jest taka trudna ??? :)

no mysle ze byla by łatwiejsza jak by wiecej takich aut bylo do naprawy a nie raz na jakis czas a po za tym wszystko bylo zlozone ok a ta instrukcja ktora dostalem rozwala koncepcje ze wzgledu na jaki grzyb czekac 12 h po zalaniu?? jesli wiesz co i jak z multi airem to pochwal sie :))

Szczerze mówiąc to jestem przerażony ty co czytam. Ktoś oddał Wam auto do naprawy za ciężką kasę a Wy nie wiecie co z tym zrobić?? Macie procedurę od FCA a twierdzicie że jest ona zbędna. O zalaniu olejem modułu uniair i okienku kontrolującym jego poziom wie każdy kto zajrzał do instrukcji obsługi. Czytając Twoje wypociny smiem twierdzić że uwaliliście nowy moduł jeszcze przed jego uruchomieniem. Dziwić się opinią o ASO jak pracują w nich ludzie bez pojęcia i kompetencji!

W procedurze jest wszystko opisane nie mieliście jej w reku

Wysłane z mojego QUANTUM_2_500 przy użyciu Tapatalka

W procedurze jest wszystko opisane nie mieliście jej w reku
Cytując fachowca z ASO "Na grzyb.... " Ci procedura..... Qr.... dramat. aż szkoda że nie wiemy który genialny serwis ma takich specjalistów, chętnie przesłał bym do FCA ten post.

sluchaj kolego nikt nie powiedzial ze robie w aso a pozatym jak cos wiecie to sie pochwalcie a nie glupie mądrowanie :))

Pierwszy post o tym świadczy a procedury to nie mieliście w ręku tak na marginesie

sluchaj kolego nikt nie powiedzial ze robie w aso a pozatym jak cos wiecie to sie pochwalcie a nie glupie mądrowanie :))

pojechałem do warsztatu w ktorym pracuje (Fiata) noi wymienilismy dzisiaj przystawke - masz procedurę to czego jeszcze oczekujesz, wszystko jest tam opisane.

a po co mirek co w życiu MA nie widział ma skołować procedurę wymiany jak można się uczyć czyimś kosztem- klienta. A niedobre ludzie w internetach nie napisali...
kiedy narodowi do łba wlezie że jak się na czymś nie znam to nie ruszam.
teraz szczęśliwy klient wywalił kasę na moduł który pewnie uszkodzili i znów potem wieszanie psów na marną jakość AR.

Panowie skoro tak się znacie i macie dostęp do procedury wymiany modułu Ma to może by ktoś podwiesił ją tutaj na forum tak żeby każdy mógł sobie to zrobić porządnie we własnym zakresie ?
W którymś temacie ktoś pisał, że to żadna filozofia i można nawet samemu to zrobić w garażu.

Oczywiście będziemy wszystko udostępnili prowadzić szkolenia też będziemy

Oczywiście będziemy wszystko udostępnili prowadzić szkolenia też będziemy

Jeśli z tego żyjesz to spoko nie wymagam zdradzania know how. Ale w takim razie może warto się ogłosić żeby forumowicze mogli korzystać z poprawnej naprawy a nie z usług patałachów z ASO. W przeciwnym razie nie widzę powodu dlaczego by nie udostępnić takiego manuala.

Niektórzy forumowicze korzystają z mych usług.
Na forum nie można prowadzić reklamy oraz krypto-reklamy.

Pomóżcie bo kaplica. przy wymianie oleju podkusiło mnie rozebrac moduł ma i sprawdzic tuleje. po zlozeniu auto nie odpala. olej w module na full.... [emoji53]
zachowuje sie tak jakby nie domykalo zaworów
.
Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
A programowo coś robiłeś?

A programowo coś robiłeś?
na ta chwile wyzerowalem ma. lipa problem taki jak u zalozyciela tego watku. dziadzia82 wyglada ze wie o co chodzi ale dorwac chlopa okazuje sie trudne.
[emoji53]

Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Szczerze mówiąc to jestem przerażony ty co czytam. Ktoś oddał Wam auto do naprawy za ciężką kasę a Wy nie wiecie co z tym zrobić?? Macie procedurę od FCA a twierdzicie że jest ona zbędna. O zalaniu olejem modułu uniair i okienku kontrolującym jego poziom wie każdy kto zajrzał do instrukcji obsługi. Czytając Twoje wypociny smiem twierdzić że uwaliliście nowy moduł jeszcze przed jego uruchomieniem. Dziwić się opinią o ASO jak pracują w nich ludzie bez pojęcia i kompetencji!

Gdzie jest okienko kontrolujące poziom oleju w module MultiAir?

Amortyzatory
Powrót