Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Dzięki za odpowiedź.pintos napisał:1. Najlepiej i najwygodniej zrobić to wyjmując poduszkę powietrzną ( 3 śrubki od dołu torX ).
2. Sterowanie jest na zatrzaski więc trzeba podważyć czymś ostrawym.
3. Odłączyć wtyczki z niebieskich bądź białych konektorów.
Nie polecam wyciągania samych gumek, trochę jest zachodu.
adamodg napisał:a co Ci kurna Alces znowu nie pasuje żeby je demontować ? :mrgreen:
Jeśli już się za to będę zabierał, to będę szukał jakiejś farby do gumyadasco napisał:a ja sie zastanawiam, jak kolega chce je podmalowac...![]()
Konrado napisał:Nie lepiej kupic takie przyciski`?
Nie tak dawno na allegro widziałem po 160zł za jedną stronę. Więc tanio nie jest. Poza tym kupię takie przyciski i po 30.000km znów będzie to samo?Konrado napisał:Nie lepiej kupic takie przyciski`?
alces1 napisał:Poza tym kupię takie przyciski i po 30.000km znów będzie to samo?
No właśnie nie jestem użytkownikiem e-baya, więc jak rozumieć to, że są firmy, które zamówią to dla mnie na e-bay?pintos napisał:Co do ASO to krzykną niewątpliwie
Co do allegro.pl to koleś co jakiś czas się pojawia i ma za sztukę 120 nówencje.
Na e-bay widziałem i można kupić komplet po naszemu już za 130 zł z przesyłką też nóweczki ( jak liczyłem wychodziło po niecałe 40 zł na sztukę + do tego transport, są firmy które ci to zamówią z e-bay)
No i jak tam te przyciski? Możesz wstawić zdjęcie?Tych przycisków nie da się pomalować zwykłą farbą w ten sposób, żeby nie odprysnęła. Są one robione z tworzywa gumowego i jedynym wyjściem jest farba z plastyfikatorem lub farby do skóry.
Moje się dopiero zaczynają przecierać, ale próba z lakierem do skóry na razie się udała. Mam przetarte tylko na krawędziach więc nie demontowałem guzików, bo nie ma takiej potrzeby. Zresztą pomalowanie ich w całości zakryje podświetlane motywy i wyglądu to już miało nie będzie. Używam podobnego lakieru, jak w linku http://www.allegro.pl/item825797763_kryjacy_lakier_do_skory_renoskor_18_kolorow.html ale dopiero od miesiąca i nie wiem jak się to będzie sprawowało, gdy auto będzie stało na mrozie i tworzywo stwardnieje, więc na razie nie mogę polecić z czystym sumieniem.
No i jak tam te przyciski? Możesz wstawić zdjęcie?
Pozdrawiam.
- Rafał
Dzięki za odp. Ja sam również spróbuję znaleźć jakieś rozwiązanie tego problemu, bowiem zakup nowych przycisków to spory wydatek, a poza tym na dłuższą metę i tak mija się z celem, bo znów się zetrze.Zdjęcie wstawić mogę..... ale nie ma to sensu, bo nawet lakier do skóry starł się po kilku tygodniach całkowicie, a zaznaczam, że nie używam tych przycisków, bo mam radio pioneer z bluetooth i nie muszę go ściszać ani odbierać rozmów guzikami z kierownicy, więc przy użytkowaniu ich na co dzień zapewne starły by się jeszcze bardziej. Osobiście bardzo mnie wkurza ten widok, ale jeszcze się nie poddałem i w razie jakiegoś innego patentu lakierniczego dam wam znać. Pozdrawiam.
...Co do allegro.pl to koleś co jakiś czas się pojawia i ma za sztukę 120 nówencje.
Na e-bay widziałem i można kupić komplet po naszemu już za 130 zł z przesyłką też nóweczki...