• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Przycisk "start" alfa 159

MyPPx

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150KM
Witam, moj przycisk start jest juz troche sfatygowany, chcialbym go wymienic na nowy i mam pytanie czy przyciski po i przed liftem sa takie same ? Poniewaz sposob odpalania jest troche inny ?

Dzieki za pomoc

Przed i po lifcie były takie same. Brera też ma taki sami ale różni się mocowaniem. Ja kupiłem od brery i przełożyłem sam czarny przycisk (środek). Rozebranie go jest proste także nie będziesz miał problemów ;)

Trzeba zdjąć konsole środkowa ?

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

a ja mam taka zajawke, zeby ten przycisk jakoś ładnie na czerwono ogarnąć.... albo pomalować albo obkleić.
Po prostu aby był czerwony - fajnie to chyba by kontrastowało.
Próbował ktoś ? ma sprawdzoną metodę ?

Mi pęka ten przycisk w Brerce. Czyli jak kupie od 159 podejdzie? Szkoda ze nie da się wymienić samego plastiku bez rozbierania konsoli środkowej ;/

a ja mam taka zajawke, zeby ten przycisk jakoś ładnie na czerwono ogarnąć.... albo pomalować albo obkleić.
Po prostu aby był czerwony - fajnie to chyba by kontrastowało.
Próbował ktoś ? ma sprawdzoną metodę ?

Ciężko to raczej pomalować tak żeby efekt był zadowalający. Jest on wklęsły więc oklejenie też będzie trudne aby napisy się nie rozjechaly

Mi pęka ten przycisk w Brerce. Czyli jak kupie od 159 podejdzie? Szkoda ze nie da się wymienić samego plastiku bez rozbierania konsoli środkowej ;/

Można podmienić sam przycisk, ale niestety także trzeba demontować całą konsolę

Na ebay można kupić za ok 60 zł czerwony przycisk ENGINE START do 159/Brera wraz z akcesoriami i instrukcją do montażu.

Na ebay można kupić za ok 60 zł czerwony przycisk ENGINE START do 159/Brera
Właśnie taki mam u siebie. Nie ma instrukcji montażu. W paczce była sama naklejka, która ma wycięte napisy start stop. Problem z naklejeniem jest o tyle uciążliwy, że nalepka jest naklejona na kartoniku bez żadnej folii transportowej:( Ja użyłem do tego taśmy bezbarwnej, aby nalepkę móc umieścić na przycisku, nie dotykając kleju. Jest problem z dopasowaniem napisów, bo jak zauważył Matik123, przycisk jest wklęsły. Idzie go jednak dopasować. Później jeszcze chwilowe podgrzanie suszarką i tak wygląda efekt końcowy:)

Załączniki

• 20171003_071559.jpg
    20171003_071559.jpg
    91.4 KB · Wyświetleń: 194
Właśnie taki mam u siebie. Nie ma instrukcji montażu. W paczce była sama naklejka, która ma wycięte napisy start stop. Problem z naklejeniem jest o tyle uciążliwy, że nalepka jest naklejona na kartoniku bez żadnej folii transportowej:( Ja użyłem do tego taśmy bezbarwnej, aby nalepkę móc umieścić na przycisku, nie dotykając kleju. Jest problem z dopasowaniem napisów, bo jak zauważył Matik123, przycisk jest wklęsły. Idzie go jednak dopasować. Później jeszcze chwilowe podgrzanie suszarką i tak wygląda efekt końcowy:)

Możesz podesłać jakiegoś linka? U mnie przycisk jest wytarty na środku i właśnie chciałęm jakąś czerwoną naklejkę ogarnąć żeby dodać trochę kontrastu w środku i takiego zacięcia, ale coś mi to nie wychodzi.. Wyciągałeś przycisk do tego oklejenia czy na żywca w konsoli?

Witam a czy ten w Włoch wyślę do polski te naklejkę ? Bo mi nie odpisuje

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Już zamówiłem :)
Zobaczymy jak się będzie prezentować.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót