G
gumis_kiler
Guest
Mam pytanie wie ktos moze jak prawo mowi o przyciemnianiu szyb a konkretnie przednie boczne... znajomy mi powiedzial jakis czas temu ze mozna tak wiec nie wiem 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Bianco napisał:Przednie boczne szyby muszą mieć przepuszczalność światła rzędu 70%. Czyli można je przyciemnic nawet folią do 30%, Jeden warunek całkowite przyciemnienie nie może przekroczyc w pomiarze tej wartości! A trzeba wziąść pod uwagę fakt, że większość samochodów ma fabrycznie już ściemnione szyby :twisted: Tak więc zostaje w razie czego dar przekonywania Pana Policjanta![]()
bosniak_sg napisał:Szyby przednie bocze nie moga byś przyciemniane ponieważ przepuszczalnośc musi być dokladnie 73%, a 90% samochodów produkowanych ma juz tak fabrycznie przyciemnione, no chyba że ktoś jeździ fiatem 125p to tam nie są, żadna piecówka też nie przejdzie, dołoży przyrząd do szyby zmierzy jezeli jest ponad 27% zaciemnienia to po dowodzie, chyba, że ktoś ma folie to na miejscu poździera, a jak piecówkę to chyba że powybija szyby ha ha![]()
b.pawelek napisał:a co do wybijania szyb to tez nie do końca bo nie jestem pewnien czy bez bocznych wolno jeździć. Bez przedniej napewno nie.
Pozdrawiam