Przepływomierz - BOSCH czy zamiennik?

• Autor wątku Autor wątku Marcin166
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marcin166

Guest
Jak w temacie.
Interesuje mnie czy warto zakupić za 1/3 ceny zamiennik i czy będzie on działał tak samo jak oryginał. Proszę o podzielenie się Waszymi doświadczeniami.

tylko oryginalny Bosch. Do póki nie zobaczyłem na komputerze jakie są wartości zadane a te podawane przez zamiennik do kompa podczas jazdy bym nie uwierzył. Po założeniu oryginału te wartości pokrywają sie. Ale szczrze powiem że jeżeli chodzi o jazde to nie odczułem żadnej różnicy, ale dla własnego spokoju założyłem oryginal. Zreszta różnica w cenie jest nie duża żeby kombinować z zamiennikiem jakimś no name.

Ja polecam oryginał Bosch wymieniałem jakiś miesiąc temu i kosztowało mnie to 270zł więc nie dużo a nie pytałem nawet ile jakiś zamiennik kosztuje i teraz smiga dużo lepiej i pali też mało.

Słuchajcie, a wystarczy że podam rocznik i silnik, czy muszę podać jeszcze numer seryjny z przepływomierza?

A gdzie kupujecie przepływki Boscha?Ze strony producenta czy może można gdzieś taniej wychaczyć także oryginał? :)

ja kupowałem w sobotę do ts w intercarsie bez rabatu 360zł z rabatem zapłaciłem 251 zł.Podałem im nr nadwozia i rocznik a gosc próbował mi wepchnąc za 850 zł ale dobrze ze znałem nr jaki potrzebuję takze kupiłem za 251zł
http://www.bosch.onyx.pl/czesci_samochodowe/index.asp
tutaj mozna wszystko znależć

na allegro trzeba tez uważać na numery bo sprzedawcy wypisują głupoty

Jak kupuje wszystko u brata w hurtownii. Jeżeli chcesz to podaj nr. boscha jaki potrzebujesz mi na prv. a ja Ci napisze za ile moge Ci wysłać.

Pozdrawiam

Wy co tak chwalicie Boscha moze zapytajcie w serwisach ASO jakie przeplywomierze zakładają :)

Co do kupowania na allegro to odradzam bo w obudowy boschowskie montowane są wklady z chin

fred

Nie kupuj żadnych zamienników ja miałem taki założony za 120zł przez poprzedniego właściciela, z początku było ok ale po 2tyg Alfa zaczęła dymić jak traktor i nie ciągnęła wcale powyżej 3tyś obrotów, nie rozpędzała się także więcej niż 160km/h, kupiłem BOSHA za 269zł w sklepie www.autosklep24.pl o numerze 0 280 218 019, wszystkie problemy znikły :) jeżdżę już na nim 3 miesiące i jest super.

Fred napisał:
Wy co tak chwalicie Boscha moze zapytajcie w serwisach ASO jakie przeplywomierze zakładają :)

Co do kupowania na allegro to odradzam bo w obudowy boschowskie montowane są wklady z chin

fred
Raz kupiłem na allegro , potwierdzam , odradzam.
W oryginalnej obudowie z prawidłowym numerem był zły wkład (czyli de facto czujnik) zupełnie inny nr. niż w oryginalnym , samochód prykał , dyszał i jechać nie chciał.

W IC sie nie dziwie skoro lepiej im jest sprzedawac Boscha 019 po blisko 400 zl lub jego odpowiednik z drozszych modeli po blisko 800 :D

A MM wygląda
TAK

fred

Amortyzatory
Powrót