• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

przełożenie maski i zderzaka z nowszych wersji

• Autor wątku Autor wątku przem_ar33
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

przem_ar33

Guest
Witam i z góry przepraszam jeżeli temat już był ale szukam na forum, Google itp i nie mogę nic znaleźć:confused:
Znajomy ma Alfę 156,wersja przed liftem i bardzo spodobały mu się wersje po lifcie i w związku z tym moje pytanie.
Jak wygląda sprawa przełożenia maski i zderzaka z nowych wersji do wersji starszej?
Tzn czy wymagane są jakieś przeróbki, wiercenie otworów czy coś w tym stylu? czy otwory pasują i po prostu idzie przełożyć ? Będę wdzięczny za odpowiedź bo obiecałem że poszukam i nie daje rady ehh:D

sprawa ma się tak:
aby zrobić z wersji sprzed FL na wersję po FL trzeba trochę więcej niż by się wydawało. Powiem szczerze bez "dzwonu" z przodu to nie bardzo się to opłaca bo koszty małe nie są. Wymienić trzeba
- maskę
- lampy
- błotniki
- pas przedni (inne mocowanie nowych lamp)
- zderzak i wszystko co się z nim łączy jak mocowania halogenów kratki i atrapy
Wg. Avanti sp. zoo z allegro same te części u nich po rabacie 25% wyniosą 4,7k PLN
z pewnością można wyhaczyć na allegro tańsze z rozbitków ;)
doliczając lakierowanie robi się niezła suma...
Mowa tu tylko o przodzie stylizowanym na ten po FL bo z tyłem to nie bardzo się orientuję ale tył nie różni się tak znacznie jak przód

Ostatnia edycja:
Te błotniki to trzeba na pewno wymieniać?
Znajomemu mówili ze niby tylko maska i zderzak wystarczy aczkolwiek nie wiem z kim o tym rozmawiał i szczegółów nie znam,tylko pośrednicze;)

niestety ale na bank trzeba wymienić :/ dowiadywałem się o tym właśnie kilka dni temu i jestem na czasie. Trzeba wymienić wszystko co napisałem ;) już zresztą tak na tym forum jak na alfaclubie były takie przeróbki ;)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót