Przekładnia kierownicza alfa 156 numer

• Autor wątku Autor wątku zuzana899
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zuzana899

Guest
Witam, szukałam na forum odpowiedzi na moje pytanie ale niestety nie znalazłam, dlatego zadaje pytanie. Popsuła mi sie przekładnia kierownicza i jeden gosciu twierdzi że aby ją wymienic na nowa numer na niej musi sie zgadac z numerem na starej a inny twierdzi ze nie musi. Prosze o szybka odpowiedz. :confused::confused::confused:

Oczywiscie mozna dobrac

Nry przekladni ktore pasuja do 156 (932)

60653054
60653055
60670084
60670085
60693857

produkcji TRW

a dla tych co maja wersje GTA (932)

60674423 60693855 tez TRW

zas crosswagon to 60693860

mozna dobrac inne ale pamietaj o :
- srednicy skretu - to jest istotne dla GTA
- rodzaj freza na wałku
- rozstaw otw. na sruby mocowania przekladni kierowniczej
i moze cos o czym nie mam pojęcia :)

kilka linkow :
NOWA PRZEKŁADNIA KIEROWNICZA ALFA ROMEO 156 (612001117) - Aukcje internetowe Allegro.

Lauber Sp. z o.o. : Fabryka cz??ci samochodowych :: Regeneracja cz??ci samochodowych - Contact

Aqt24.eu - części samochodowe, auto części, sklep motoryzacyjny, przekładnie kierownicze, pompy wspomagania, alternatory, rozruszniki, podzespoły alternatora i rozrusznika, bendix, zaciski hamulcowe, części zamienne i oryginały do wszystkich marek.

156

lub jesli masz czas to mozna to wyslac do regeneracji / Czestochowa lub Łódź / i w 3 dni powino byc po problemie.
Czas pracy mechanika 1+1 dzień.

wiec za tydzien auto jest juz sprawne :)

poz./j

Tez mam pytanie bo mam maly wyciek z przekladni :( ile kosztuje taka regeneracja? i czy to sie wogole oplaca robic nie bedzie jakis problemow potem? ,a nowa niestety troche kosztuje.

kurde jeśli te przekładnie kierownicze różnią się tyloma szczegółami to masakra, jak to dobrać odpowiednią? Ja mam ale 156 fl 1.9 jtd i za cholere nie wiem jaki jest rodzaj frezów itd. o które frezy chodzi te na listwie czy te z krzyżaka gdzie łączy się przekładnia w kolumną? Ja swojej przekładnie nie mogę oddać do regeneracji bo sama w sobie jest sprawna ale ma pęknięte mocowanie z prawej strony więc musiałbym kupić drugą po regeneracji tylko jak taką dobrać skoro tyle zmiennych jest. to mój vin ZAR93200000281861 a w eper na forum fiata pokazało mi taki numer 60695636 eper.jpg i teraz nie wiem czy tylko taka pasuje do mojej belli. Ile mechanik może zawołać za wymianę?

Amortyzatory
Powrót