Prośba o sprawdzenie auta

khazar

Nowy
Auto
159 SW 1.9 JTDm 8V
Witam, co prawda nie jestem (jeszcze) klubowiczem, ale miałbym prośbę o sprawdzenie auta przed zakupem. Znalazłem interesujący mnie egzemplarz, ale po pierwsze ani moja wiedza o modelu 159 w automacie nie jest zbyt duża, no i odległość jest cholernie spora.

Jeżeli ktoś mógłby sprawdzić ten samochód (oczywiście za odpowiednią opłatą) byłbym, bardzo wdzięczny. Auto stoi w Szprotawie. Nie ukrywam, że zależy mi trochę na czasie, ponieważ sam zostałem bez samochodu i trudno nawet takie wycieczki organizować.

Jeżeli ktoś byłby zainteresowany pomocą, proszę o PW.

Wrzuć proszę link do ogłoszenia, to będzie można obejrzeć zdjęcia i ocenić od razu czy coś na nich widać (co powinno się wypunktować).

Tak na szybkiego - później przyjrzę się dokładniej: przód - jeden czujnik parkowania zmieniany (nie pomalowali go), brak wlepek na błotnikach przednich ("design..."). Kierownica wytarta jak u mnie po 180 tys km, konsola nie widać by była porysowana w okolicy 'start/stop' i sam przycisk mozliwe, że wymieniany (na zdjęciach nie widać czy jest zużyty, a wydaje się być w b. dobrym stanie).

I nie chcę nic tu sugerować - ale 128k na 9-letnim aucie to element któremu tez bym się przyjrzał, tym bardziej, że jeździło niby po Niemczech. VIN widzę sprawdzasz już w temacie VINów, więc może coś tam też się potwierdzi.

Warto by ktoś kto ma silnik 2.4 mógl na to rzucić okiem, bo mają swoje bolączki.

W przebieg nie wierzę, pewnie został cofnięty przez kogoś w między czasie... Wydaje mi się, że auto ma realnie przejechane ok. 200-250 tys.

VIN sprawdzony, 2009 w ASO przebieg 70 tys, ostatni wpis bez daty 110 tys.

Amortyzatory
Powrót