prosba- lambda JTS

• Autor wątku Autor wątku cezar744
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cezar744

Guest
witam,czy ktos z kolegow,kolezanek:) posiadajacych Jts-a mogl by mi zrobic fotke lub opisac kostke(diadram kolorow) laczaca sondy lambda bank1 sonda1 bank 2 sonda 1?? dzieki i pozdrawiam

---------- Post added at 16:13 ---------- Previous post was at 16:12 ----------

dodam tylko ze nie chodzi mi o kostke sondy tylko kostke ecu-szescioprzewodowa

Kolego Cezar:

Ok. Zrobię te zdjęcia.

Ale nie wiem, które to wtyczki są. Mam po dwie wtyczki - takie same z prawej i lewej jakby strony pokrywy metalowej kolektora, te z prawej są bliżej silnika. Z każdej strony – w jedną wtyczko-kostkę wchodzi 6 kabli, a w drugą 4 kable od góry.

Patrzyłam na Twoich zdjęciach, ale coś mi to inaczej wygląda. Może w ogóle szukam nie z tej strony, nie w tym miejscu.

Jak napiszesz o które chodzi, albo dasz jakieś większe zdjęcie, gdzie zlokalizuję po jakimś elemencie co mam sfotografować i opisać, to nie ma sprawy – zrobię zdjęcia od razu.

Ostatnia edycja:
witam
jest to wtyczka kwadratowa na 6 przewaodow z lewej strony stojac przed autem(bank1),czasem na fotce malo widac wystarczylo by tylko opisac kolory tyle ze u mnie wtyczki nie ma sa tylko polutowane kable z wtyczka sondy lambda

Załączniki

• DSCF1377.jpg
    DSCF1377.jpg
    76.2 KB · Wyświetleń: 205
- dałeś strasznie nie ostre zdjęcie, szkoda.
- czyli potrzebne sa kolory kabli idące do ECU z sondy pre-cat, szerokopasmowej.
- bo na tym twoim nieostrym zdjeciu widac także sondę post-cat, 4 żyłową, wąskopasmową.
- bank 1 jest z lewej strony, bank 2 z prawej strony puszki katalizatora.
- raczej nie te kolory z wtyczki sondy, poniżej.
--

--

Ostatnia edycja:
witam ponownie-chodzi o kolory kabli idace od ecu do sondy pre-cat,zakupilem nowe sondy pre cat i chcial bym je dobrze podlaczyc natomias brak mi kostki z ecu,poprzedni wlasciciel poobcinal i zalozyl jakiec dziwne sondy

troche lepsze fotki:)

Załączniki

• DSCF1380.jpg
    DSCF1380.jpg
    89.5 KB · Wyświetleń: 381
  • DSCF1387.jpg
    DSCF1387.jpg
    68.3 KB · Wyświetleń: 193
Pokaż załącznik wtyczka_lewa.zip

Proszę – lewa wtyczka z 6-przewodami.

Oznaczenia tak jak na zdjęciu:
1 – zielony
2 – biało-niebieski
3 – żółty
Z drugiej strony, w tej samej kolejności od lewej licząc
1’ – niebieski
2’ – biało-różowy
3’ – zielony

Jeśli potrzebna druga – napisz.
Lub jeśli nie to co potrzeba.

dzieki serdeczne-biegne sprawdzac:)

---------- Post added at 13:43 ---------- Previous post was at 13:28 ----------

wszystko inaczej:)
1-braz,czarny
2-czerw zielony
3-braz
nastepna strona
1-niebieski
2-braz bialy
3-zolty czerwony

---------- Post added at 13:50 ---------- Previous post was at 13:43 ----------

no i pytanie-czy tak ma byc?????? jak nie to jak?

Ja już nie zadaję tego pytania… ;)

W Twojej sprawie – mogę jeszcze zrobić jedno – w warsztacie, gdzie będę we wtorek, ponoć mają swoją 156 JTS – jeśli będzie - sprawdzę te przewody w kolejnym egzemplarzu i napiszę, ale to we wtorek przed południem.

moze tez tak byc ze GT maja inne wiazki kabli stad tez te inne kolory

Może tak być, pewnie masz racje.

Sprawdzę w tej 156 JTS – ok, nie ma co czekać, w poniedziałek, mam ich po drodze w sumie.

Ostatnia edycja:
wielkie dzieki,nie chce robic przy tym klopotu:)

---------- Post added at 08:56 ---------- Previous post was at 08:49 ----------

dodam tylko ze kilka lat temu mialem 2.0 ts z 1998 roku i zero problemow,nic sie nie dzialo z tego co pamietam tylko zarowka od postojowek mi sie spalila,a pamietam to bo chwile mi zeszlo zanim ja wymienilem a z jts ..... zagadki:)

witam,tak czytalem ten temat,dzisiaj siedze w pracy wiec przgladne go jeszcze raz:) wracajac do mojej sondy to wpierw chce ja poprawnie podlaczyc,na dzien dzisiejszy silnik po nagrzaniu sie zaczyna pracowac jak by na 3 cylindry ale tylko na wolnych obrotach,spalanie to okolo 17/100 haha:)

U mnie jest tak, patrząc od dołu:
1. brązowo-czarny
2.czerwono-zielony
3.brąz;
z drugiej strony:
1.żółto-czerwony
2.biało-brązowy
3.niebieski.
Czyli wychodzi na to, że masz zamienione miejscami żółto-czerwony z niebieskim, jeśli dobrze kombinuje.

serdeczne dzieki- o taka tresciwa odp mi chodzilo:)
we wtorek podlacze tak jak ma byc i zobacze co z tego wyniknie,

Pokaż załącznik wtyczka_lewa_156JTS.zip

Też sprawdziłam.

Kolory kabli w 156JTS:

1. Niebieski
2. Biały
3. Żółto-czerwony

1’. Brązowy
2’. Czerwono-zielony
3’. Czarny

Zdjęcia wklejam ze względu na numeracje, są prześwietlone – nic mi się tego dnia nie udało. Te kolory 2 i 3’ – takie widziałam, odsłoniłam nawet tą osłonkę, żeby wyżej zobaczyć. Świeciłam lampą, wg mnie były takie jak napisałam.

dzieki wielkie za pomoc,w piatek moze w koncu bede mial wolne wiec sie za to wezne i zobaczymy co wyniknie:)
jeszcze raz serdecznie dziekuje:)

witam,dzisiaj wymienilem wszystkie 4 sondy lambda,przez pierwsze 5 min bylo ok,ale zaraz po tym pojawilo sie
P0134 "Czujnik O2 (Bank 1 Czujnik 1) - brak aktywności"
p1151
wiec pojecie nie mam o co chodzi,moze ktos ma jakis pomysl??
pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót