• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

problemik z centralnym

bobryt

ʇɧɹqoq
Auto
OPC
zima zaatakowała i mam problem z otwarciem auta

sam zamek nie zamarza, kluczyk można przekręcić, jednak mechanizm zamka stawia opór i boje się złamać kluczyk. jakiś czas temu do zamka wpsikałem WD40, a ostatnio odmrażacz, ale jak zaradzić żeby cały mechanizm chodził lekko i nie zamarzał?

No, chyba musisz sie do niego dobra,o czyscic i nasmarowac. Sprawa tylez oczywista, co prosta.
I reguralnie uzywac. Zauwazylem, ze zima najgorzej chodza mi najrzadziej uzywane drzwi...

moje nawet i nie zimą cięzko chodziły. jak odkręcę boczek chyba bede miał wszystko na wierzchu, nie?

a właśnie ze nie bo WD-40 wypłukuje smar, ja słyszałam <bo miałam taka sama sytuacje> należny strzykawka wlać trochę w zamek płynu hamulcowego powinno pomóc w moim przypadku zdało egzamin :D :lol:

WD 40 - tak, raczej masz tam sucho.
Nie wiem dokladnie, czym sie smaruje ciegna, ale to jakis smarek o gestej konsystencji, staly taki.

bobryt napisał:
moje nawet i nie zimą cięzko chodziły. jak odkręcę boczek chyba bede miał wszystko na wierzchu, nie?

niekoniecznie :) hehe alfa to ciężkie auto i zdjęcie samego boczka nic ci nie da jeśli chcesz dobrze przesmarowac zamek to musisz zdjąc boczek, wygłuszke drzwi i folię, moze uda ci sie zdemontowac zamek bez odkręcania tego stelarza na którym trzyma sie podnośnik el szyyb. Może zacierają ci sie bolce w zamku albo masz tam jakiś syf :(

FlaY napisał:
moze uda ci sie zdemontowac zamek bez odkręcania tego stelarza

Niestety stelarz bedzie przeszkadzal.Ja go nie sciagalem tylko wyciagnalem dwa kolki trzymajace caly zamek i odgielem kawalek stelarza.I tak nie obylo sie bez pokaleczenia reki(by wyciagnac wkladke).Nastepnie odkecilem zamek pogimnastykowalem sie troche i zjechal mi w dol,bo inaczej nie da sie go wyciagnac.

Amortyzatory
Powrót