Problem ze skrzynią biegów

• Autor wątku Autor wątku BART145
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

BART145

Guest
miałem problem z wyborem świec chciałem zapytać o rade jakie ale teraz mam gorszy problem bo moja AR nie jezdzi mocniej ruszyłem ze skrzyżowania coś chrupneło i przestała ciągnąć niestety nie są to przeguby nie ma reakcji na pólosie cz ktoś morze wiedzieć co się mogło stać z górt dzięki. Jest to AR 1.7 16v Boxer

nio mie się zdaje że to sprzęgło . jak włonczysz silnik i chodzi to słychac jakieś chrobotanie? a jak wciśniesz pedał sprzegła to jest wtedy jakaś rużnica w chałasie tego chrobotania? podaj jakies konkrety.....
ale na 99,9% to tarcza sprzegła się rozsypała lub docisk :)

pozdro

da sie wbic jakis bieg? jak jest wibity to co sie dzieje.tak czy siak wywalaj skrzynie i wszystko zobaczysz.

oto chodzi ze wszystkie biegi wchodzą sprzęgło działa bo jak włącze bieg to słychać jak jakiś wałek się obraca, czym wyższy bieg tym szybciej się obraca nawet jak sie dodaje gazu. Nie są to przeguby sprawdzałem chyba że poleciały od strony mechanizmu różnicowego. Co do sprzęgła działa normalnie bez żadnych dziwnych odgłosów.

Miałem tak w mojej 33 1,7 16v i okazało się że pąkły satelity w mechaniźmie różnicowym. Jak zciągniesz dekiel od spodu skrzyni to będzie widać.

mechanizm roznicowy do wymiany

ar4me to twoja alfunia na fgotce przy nicku? :D
fajna bestyjka.... zapodaj jakies fotki :mrgreen:

Moge pomoc

Hej witaj mi tez ostatnio poszla skrzynia biegow a dokladnie trybo 1 biegu jesli bedziesz potrzebowal czesci do twojej skrzyni daj znac too sie ugadamy ja ja jeszcze mam wiec moze ci sie przydac dyferek w niej jest jak nowy (chyba juz wymieniany przez wczesniejszego wlasciciela)reszta czesci szkrzyni ok wiec jak cos to wal

Moge pomoc

Hej witaj mi tez ostatnio poszla skrzynia biegow a dokladnie trybo 1 biegu jesli bedziesz potrzebowal czesci do twojej skrzyni daj znac too sie ugadamy ja ja jeszcze mam wiec moze ci sie przydac dyferek w niej jest jak nowy (chyba juz wymieniany przez wczesniejszego wlasciciela)reszta czesci szkrzyni ok wiec jak cos to wal

I jeszcze powiedz ze jak wzucisz bieg to licznik Ci dziala i pokazuje predkosc pomimo tego ze stoisz w miejscu to bedzie wszystko jasne.

Amortyzatory
Powrót