• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Problem ze 164

Auto
164 Q4
Ma ktoś możę polską lub angielską instrukcje do ALfy 164 Q4/ lub zwykłej. Chodzi mi zwłaszcza o deske rozdzielczą i sposób kodowania imobilajzera na kluczykach!! Z góry dziękuje Piotrek

zapytaj rafala podobno on cos takiego posiada.
po za tym byl juz taki post czytaj forum

hej
Coś tam mam, ale jesli chodzi o kodowanie to mam to na autodata i niewiem czy da się wydrukować.
Wiesz podpinam i wklepuje, hehe

Typowa usterka, zkmiń sobie drugi albo rozbierz tego i podklej tasme laczaca wyswietlacz
z plytka powinno pomóc

Mam tylko to :( Jakbyś pisał wcześniej bo bym Ci dał całe

Rafał masz reklame nawet :D:D

hehe widze u dołu
dzieki i znowu piwko!!!

Jeszce takie jedno pytanie ile jest napinaczy w Alfie? Z rysunku wynika żę 2 lub 3. Wiecie może w jakiej cenie kształtują sie te częsci??

Tam będzie
1.jpg

Witam

No to podałem.

Rolka prowadząca SKF - 195 zł / 1 szt
Pasek rozrządu Gates - 80 zł

Napinacza nie ustaliłem.

napinacz hydrauliczny tylko oryginal koszt od 750 do 1250 zl w zaleznosci od serwisu lub sklepu

Takie pytanie czy musze wymieniać napinaczy czy wystarczy tylko wymienić rolki i pasek bo cena napinacza mnie przeraża??

Cena Cie przeraża? Stary... w V6 Audi rozrzad komplety - 3000zł.

Dzisaj byłem w sklepie i koleś powiedział mi że nie trzeba wymieniać całego napinacza a jedynie wystrczy kupić zestaw naprawczy za 80zł. Słyszał ktoś o czymś takim??

A patrząc na cene rozrządu w alfie to same częsci kosztują około 1.5 tys + robocizna więć pewnie będzie to koło 2tys więc jest to sporo w porównaniu do ceny auta

ten zestaw naprawczy to troche oringow ktore mozna kupic za 8 zl czyli naprawa ogranicza sie do tego aby uszczelnic jak cieknie napinacz. Rolka może być stara.
Pytanie: W jakim ona jest stanie?

Dzięki za informacje! Stan tej rolki na napinaczu bede mógł sprawdzić dopiero w piątek bo aktualnie jestem na studiach, a w domu jestem tylko w wekend. Jeszce raz dziękuje za informacje.

Dzisaj sprzątałem bagażnik w mojej alfie i po jego prawej stronie zauwarzyłem coś w rodzaju stacyjki. Byłbym wdzięczny za informacje na ten temat!!

stacyjka po prawej str. to centrala alarmowa!!!
po lewej na nadkolu powinienes miec dodatkowy akumulatorek(czerwony)!!!
a na sciance tylnej kanapy od strony bagaznika powiniwn byc 2 stopniowy filtr -skraplacz oparów
hehe
jest jeszcze wiele dziwnych urzadzen w 164 !!!

Amortyzatory
Powrót