problem z zamkniem centralnym z pilota

• Autor wątku Autor wątku b.pawelek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

b.pawelek

Guest
Witam
nie działa mi centralny z pilota. Naprawiałem dzisiaj dzielnie lampkę od podświetlenia z tyłu. skutek był taki że doszło do zwarcia. Nie jestem pewien czy jedno jest z drugim powiązane ale świta mi z pamięci że mają nawet wspólny bezpiecznik.

sprawdziłem: bezpieczniki, drugi kluczyk.
czy możliwe że jakiemuś nieodwracalnemu uszkodzeniu uległa centralka od zamka?

auto to 156 1.8 ts z 99 roku

Ostatnia edycja:
A radio działa ??bo radio jest jeszcze na tym bezpieczniku-10A....mi poszedł jak robbiłem radio i nie działało oświetlenie wewnątrz,radio i pilot xD

Ostatnia edycja:
Może sprawdź też przekaźnik zamka centralnego. W mojej 156 SW jest z tylu za tapicerką bagażnika przy błotniku z prawej strony. Nie jestem pewien, czy Ty też to masz.

Ostatnia edycja:
centralny działa. tzn jak zamkne drzwi to się zamykają wszystkie. ja w bagażniku chyba nie mam żadnych przekaźników. bo nie mam u siebie tapiecerek w ogole a niczego tam nie widze.

nie mam. a ktoś mi powie do czego służą bezpieczniki w schowku? bo moja instrukcja nic na ten temat nie mówi. albo ja źle patrze.

Właśnie w tej instrukcji z neta to pisze tylko o przekażnikach a o tych bezpiecznikach nie...sprawdz wszystkie po koleji

nie mam. a ktoś mi powie do czego służą bezpieczniki w schowku? bo moja instrukcja nic na ten temat nie mówi. albo ja źle patrze.
Zacząłem oglądać orginalną książke alfy(po niemiecku) i jest tak: Przekaźniki od lewej: św.przeciwmgielnych....św.mijania....Wyłącznik czasowy spryskiwaczy reflektorów...dachu otwieranego,ogrzewanych siedzeń,elektrycznych podnośników szyb tylnych....Bezpieczniki znalazłem ich funkcje ale do tego tematu się nie przydadzą bo wychodzi na to,że zabezpieczają te przekaźniki :1.św przeciwmgielne-15A...
2.Elektryczny podnośnik szyby-lewy tył-20A...
3.Elektryczny podnośnik szyby-prawy tył-20A...
4.Ustawienie elektryczne św.(reflektorów przód)-20A.

To ja się podepnę.
Wszystko działa jak należy ale nie zawsze. przeważnie muszę kilka razy naciskać pilota żeby załapał. Bateria nowa.

To ja się podepnę.
Wszystko działa jak należy ale nie zawsze. przeważnie muszę kilka razy naciskać pilota żeby załapał. Bateria nowa.
Mam to samo xD Ale u mnie w kluczyku dopiero lampka się zapala za 2-3naciśnięciem...czasem tak się zdarza xD Może u ciebie to samo?? Ja rozbierałem i czyściłemi w środku pełno syfu było.
Próbowałeś drugi klucz??(jeśli masz go z pilotem).

Sprawdz mase od elektyki , mialem ten sam problem , wszystko dzialalo poza centralka z pilota .Odkrecilem kabel masowy wyczyscilem oczko i przykrecilem znowu ... i voila ... :)

Mam to samo xD Ale u mnie w kluczyku dopiero lampka się zapala za 2-3naciśnięciem...czasem tak się zdarza xD Może u ciebie to samo?? Ja rozbierałem i czyściłemi w środku pełno syfu było.
Próbowałeś drugi klucz??(jeśli masz go z pilotem).

U mnie lampka ścieci prawidłowo, przy każdym naciśnięciu.

Sprawdz mase od elektyki , mialem ten sam problem , wszystko dzialalo poza centralka z pilota .Odkrecilem kabel masowy wyczyscilem oczko i przykrecilem znowu ... i voila ... :)

Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "masa od elektryki" bo kabli masowych z oczkiem jest w aucie ze sto.

Zauważyłem natomiast, że jeżeli przytrzymam wciśnięty dłużej i nie jestem bardzo blisko auta to działa za każdym razem. Spróbuję znaleźć więcej prawidłowości i poskładać do kupy.

Czasem jednak najprostsze rozwiązania są najlepsze. Drugi klucz działa bezporblemowo :)

Amortyzatory
Powrót