[146] Problem z zakupem ogranicznika drzwi

raven17a

Nowy
Auto
146 1.9JTD
Witajcie:)

Nie mogę znaleźć nigdzie ogranicznika do mojej Alfy do drzwi prawy przód. Ogranicznik jak na zdjęciu:
attachment.php

Strasznie strzela przy otwieraniu. Ma ewidentny luz przy sworzniu przy słupku drzwi. Ale nigdzie nie mogę namierzyć nowego a do ASO przynajmniej 50 km:( Nie wie ktoś gdzie mógłbym taki ogranicznik nowy zakupić przez internet?

Załączniki

• WP_20151218_21_52_44_Pro.jpg
    WP_20151218_21_52_44_Pro.jpg
    51.7 KB · Wyświetleń: 201
Ostatnia edycja:
Próbowałem szukając od Bravo ale wszystkie są na sworzeń , a nie na nit tak jak u mnie:(

Kupiłem nowy oryginał na allegro, już nie pamiętam ile dałem ale chyba coś koło 50 zł. Jest uniwersalny prawo/lewo. Nowy raczej nie do dostania, musisz się zadowolić używką i odkręcasz go od karoserii żeby wymienić.

Miałem ten sam problem ale z lewymi przednimi drzwiami. Mechanik szukał tego około miecha... ale się udało, znalazł jeden w necie, drugi to uruchomił swoje kontakty i ze szrotu używkę w ok stanie załatwił.

Odgrzewam temat, ogranicznik w przednich drzwiach jest bardzo głośny, w ASO już niedostępny. Czy jest jakiś sensowny zamiennik z innego samochodu?
AR 146 1998

Mam na zbyciu ogranicznik z lewych drzwi do 145, stan idealny. Jeśli ktoś potrzebuje info PW.

Ostatnia edycja:
Taaa cały FIAT. Nie byliby sobą gdyby nie zamieszali. Widziałem, że w 146 jest też różnica przed/po lift... Na alledrogo same tylne używki. Będę musiał podzwonić i szukać po roczniku do tych co sprzedają inne graty...

Pisz priv jak ci ograniczniki potrzebne :)

szczerze powiedziawszy trudno powiedzieć,Alfa jest nie pzewidywalna:)

145 i 146 mają ten sam ogranicznik - kilka dni temu zmieniałem z jednej do drugiej

Tak wygląda ze 145.

20170319872.jpg 20170319873.jpg 20170319874.jpg

Może ktoś doda zdjęcie ze 146 i będzie jasność, dla mnie to wszystko jeden czort :)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót