• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Problem z wyświetlaczem radionawigacji

superzajac

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo Giulietta 2012 r.
Giulietta 2012 r. Pomóżcie usunąć następujący problem który polega na tym, iż panel wyświetlacza radionawigacji przestał się otwierać a po otwarciu ręcznie pokozuje czarny ekran. Ta sytuacja nastąpiła po tym jak Alfa wywaliła błąd check engine i przeszła w tryb awaryjny. Wyświetliła także błąd naładowania akumulatora( za niskie napięcie). Po doładowaniu akumulatora i skasowaniu błędów wszystko wróciło do normy poza tym że panel przestał działać. Liczę na Was że może ktoś miał podobny przypadek i zechce pomóc w usunięciu tej usterki.

mam ten sam problem tylko bez błędów i check’a jakbyś wiedział jak to naprawić lub w czym jest problem chętnie się dowiem więcej

Ok jak tylko mróz trochę ustąpi biorę się za diagnozowanie usterki bo jak zauważyłeś nikt się nie odezwał z podpowiedzią. Jak tylko uda mi się coś ustalić to napiszę.

Zapomniałem dodać że oprócz wyświetlacza na panelu od radionawigacji nie ma podświetlenia. Dzisiaj sprawdziłem bezpieczniki i wszystkie są sprawne a więc to musi być inna przyczyna. Proszę o sugestie co jeszcze trzeba sprawdzić ?

Amortyzatory
Powrót