Problem z wyswietlaczem LCD po lifcie

• Autor wątku Autor wątku interarix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

interarix

Guest
Witam
mam taki mały problem z wyświetlaczem LCD na gornej desce,jezeli przychodze rano to wyswietlacz pieknie swieci no poprostu ideał ale po jakis 10-15 minutach zaczyna przygasac czy miał juz kto taki kłopocik z tym wyswietlaczem czy mozna to naprawic czy czeka mnie tylko wymiana na nowy?
interarix@op.pl
501523184

Możesz go zdemontować i poprawić kontakt elektryczny na wtyczkach - jak nie pomoże to tylko wymiana

Był temat przeze mnie założony. Nic mu nie zrobisz, tylko wymiana. Wyświetlacz nienaprawialny (sama "szybka" nienaprawialna).

jak sie fachowo nazywa ten wyswietlacz, bo na allegro niewiem jak tego szukac!! pod hasłem wyswietlacz, czy LCD nic nie ma!!!

jak sie fachowo nazywa ten wyswietlacz, bo na allegro niewiem jak tego szukac!! pod hasłem wyswietlacz, czy LCD nic nie ma!!!

masz duży czy mały infocenter , mały był montowany po całkowitym lifcie auta 05 2003 i jest trwalszy od dużego, więc taki polecam kupić - tylko upewnij się że wtyczki pasują

tu masz aukcję z 'małym' wyświetlaczem , oni się dosyć znają na alfach :

http://www.allegro.pl/item789684462_alfa_romeo_156_nowy_model_2004r.html

Ostatnia edycja:
Witam czy do odkrecenia maskownicy tego wyswietlacza sa tylko dwie sruby z tyłu?
chodzi mi o to czy mozna go samemu wymienic czy skierowac sie do srwisu?
dzieki z gory za fachowe odpowiedzi

Masz dwa imbusy tylko!! u góry.. tz. w kierunku szyby.

Odkrecasz je, wyświetlacz wychodzi. Potem rozkręcasz dalej, juz nie pamietam ale chyba śrubokrętem, dostajesz się do wtyczki, wyciągasz ją i zamieniasz wyświetlacz..

Bardzo fajna i przyjemna robota :). Szybko pójdzie.

masz duży czy mały infocenter , mały był montowany po całkowitym lifcie auta 05 2003 i jest trwalszy od dużego, więc taki polecam kupić - tylko upewnij się że wtyczki pasują

tu masz aukcję z 'małym' wyświetlaczem , oni się dosyć znają na alfach :

http://www.allegro.pl/item789684462_alfa_romeo_156_nowy_model_2004r.html

Extra, tylko to jest anglik, nic by nie przeszkadzało w tym jak by przemieniało się "szybkę" wyświetlacza z małego do małego.. a jak się przemienia z dużego wyświetlacza do małego to raczej nie będą pasować (będzie za mały wyświetlacz). Na aukcji sprzedawana jest sama "szybka" sam wyświetlacz, bo budka nie pasuje do wersji europejskiej.

Gdzie znaleźć komplet europejski? Nie wiem..

Mam samochód po częściowym liftingu, z roku 2002. Wyświetlacz infocenter mam duży. Oczywiście już nic na nim nie widzę, jak temperatury wzrosną. Na allegro zdarzają się wyśietlacze z aut po całkowitym liftingu w roku 2003, np. z modeli roku 2004. Podobno - jak ostrzegał mnie jeden ze sprzedających - wtyczki tych wyświetlaczy sprzed 2003 r. i po 12003 r. nie są takie same. Czy to prawda? Czy ktoś z Was wie, czy można przełożyć przewody z nowszego wyświetlacza do starszej obudowy wtyczki, czy też są to w ogóle niezgodne ze sobą urządzenia i nie chodzi tu tylko o rodzaj wtyczki?

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót