• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Problem z przegubem

• Autor wątku Autor wątku Kwazi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kwazi

Guest
Koledzy mam problem od 2 dni z moja bella.Podczas jazdy z większą prędkością pojawia się przeraźliwy hałas i drżenie całego samochodu.Pojawia sie to w czasie dodawania "gazu" i jazdy później ze stałą prędkością.Jeżeli tylko puszczę pedał przyspieszenia to w środku robi się momentalnie cichutko.Dodam że wszystkie koła były sprawdzone i wyważone.Czy to jest przegub?I ewentualnie czy z jego własnoręczną wymianą będę miał problemy,no i czy później trzeba robić geometrie kół?Z góry dziękuje za pomoc i sugestie.Pozdrawiam

nie wiem jak bedą opisywać to inni forumowicze ale ja na przegub bym nie postawił. trzeba sprawdzić od końcówek drążków po same wahacze.

Tydzień temu byłem profilaktycznie na "szarpakach" na stacji diagnostycznej i wszystko było OK żadnych luzów w przednim zawieszeniu i tym podobnych rzeczy.Wyszło że z tyłu są wahacze wzdłużne do wymiany i one zostały wymienione.Przód "gicio majonez":)

drgania podczas przyspieszania

mialem podobna sytuacje, tylko bez efektow dzwiekowych. Okazalo sie ze mam luzy na polosiach i trzeba bylo je zrobic. Teraz jest ok.

Amortyzatory
Powrót