• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[146] Problem z panelem pokazujacym, które drzwi są otwarte.

Zwol4

Nowy
Auto
156 1.8 TS
Witam!
Mam problem z panelem który pokazuje ktore drzwi sa otwarte. Problem polega na tym iż:
Gdy otworze drzwi nie licząc kierowcy (np. pasażera) pokazuje mi się że mam otwarte drzwi kierowcy i pasażera. Jest może na to jakaś rada bo to się robi na dłuższą mete wkurzające. Pozdrawiam. :D

sprawdź czy nie masz może jakiegoś spięcia w układzie albo wykręć komputerek bo może coś z nim się stało.

sprawdź czy nie masz może jakiegoś spięcia w układzie albo wykręć komputerek bo może coś z nim się stało.
Dzisiaj to robiłem i wszystko wygląda że jest sprawny. Jak znajdę chwilę czasu to zobaczę czy czujnik jest dobry :P

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Właśnie też chciałem o to zapytać.
Panel pokazujący otwarte drzwi działa zero-jedynkowo, tzn. jeśli wszystkie drzwi są zamknięte to nic się nie pali, jeśli którekolwiek z drzwi są otwarte, to zapalają się wszystkie 4 diody na panelu. Dioda pokazująca otwartą klapę bagażnika działa jak powinna ;D
Dodam, że mam niefabrycznie montowany alarm.
Da się coś z tym zrobić ?

Amortyzatory
Powrót