• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

problem z odpaleniem i moca silnika

• Autor wątku Autor wątku SYSUNIAdq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SYSUNIAdq

Guest
witam od pewnego czasu dzieje sie z moja ala cos niedobrego
wkladam kluczyk przekrecam krece i krece i krece i nic puszczam kluczyk startuje drugi raz i pali od kopa... to jeden problem
drugi problem to muli strasznie od 3 tys w gore auto jakby turbiny nie mialo do 3 tys jest wszystko ok i ciagnie jak szalona
dodam ze silnik 2,4 jtd 136 koni

Coś z układem zasilania. Filtr paliwa wymień.

filtry wymienione 10 tys temu rozrzad tez no chyba ze powietrzny sie zawilgocil ale nie chce mi sie w to wierzyc
dodam ze autko delikatnie smuzy jak sie wcisnie w gaz w glebe tzn delikatnie przykapca widac to jak sie w nocy jedzie i auto swieci swiatlami na kuperek alfiny

i wszystko jasne
otoz 5 bledow
jeden to przeplywka
drugi egr
trzeci imobilajzer czwarty polozenie pedalu gazu czy cos takiego
piaty nie pamietam juz jaki cos chyba z doladowaniem
znajomy elektryk ze swym pofesjonalnym sprzetem pokasowal wszystko posprawdzal wszystko i jak sie przejechalismy to odczucie jakby auto dostalo z 50 koni wiecej
hehe mina znajomego jak uslyszal ze to autko ma tylko 136 koni bezcenna:D usmiech i mowi ze jak na przebieg ponad 200 000 to auto zapierd..... lepiej niz nie jedna duzo mocniejsza fura (on myslal ze jest to ten nowszy silnik 150 konny)

jesli chodzi o moc i przyspieszenie to na 100% przeplywka i sonda po tym reset kompa i w w pedal.mam temat za soba wiec jestem pewien.

jesli chodzi o moc i przyspieszenie to na 100% przeplywka i sonda po tym reset kompa i w w pedal.mam temat za soba wiec jestem pewien.

a powiedz mi szanowny kolego duzo wyszlo za te naprawy?
u mnie przepolywka daje praktycznie ful tego co powinna dawac dopiero przy 4 tys obr zaczyna spadac ale nie duzo turbina jak mi gosc mowil dale ponad dwa bary doladowania
no a z tym pedalem gazu to nie wiem co i jak nie znam sie

Amortyzatory
Powrót