• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Problem z LPG podczas chłodzenia.

Momento

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 2.0 TS
Witam,
Mam od dłuższego czasu problem z lpg, mianowicie chodzi o to że w momencie kiedy samochód się zagrzeje, i włączy się wiatrak na 2 bieg to instalacja gazowa się wyłącza...

Samochód to 156 2.0 TS 2001r.

Wie ktoś co to może być albo już miał z czymś takim do czynienia?

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Zobacz do ilu przysiada wtedy napięcie w instalacji elektrycznej.

Nie mam niestety teraz takiej możliwości, ale tak wgl to gdzie mogę się z tym zwrócić? tam gdzie zakładali gaz powiedzieli że założyli wszystko dobrze że od nich to nie zależy...

Nie mam niestety teraz takiej możliwości, ale tak wgl to gdzie mogę się z tym zwrócić? tam gdzie zakładali gaz powiedzieli że założyli wszystko dobrze że od nich to nie zależy...

A z drzewa to nie spadli? Jak się wyłącza to jest coś nie tak, jak twierdzą że to nie ich/instalacji wina to niech Ci wskażą usterkę w elektryce auta która to powoduje, a jak nie to mają zrobić że ma działać - koniec i kropka, w tej chwili to możesz im ze względu na niezgodność towaru z umową tą instalację kazać nawet usunąć z auta - nie możesz z niej w pełni korzystać => niezgodność towaru z umową - nie spełnia swojej zasadniczej funkcjonalności.

Osobiście podejrzewam że Ci mocno przysiada napięcie w instalacji w momencie jak rusza II bieg wentylatora ze względu na słabe ładowanie/słaby akumulator - dla nich to chwila aby to sprawdzić, sterowniki w instalacjach gazowych posiadają autodiagnostykę/pamięć błędów - jeśli powrót na PB jest z winy za niskiego napięcia w instalacji samochodu będzie taki błąd zapisany w pamięci sterownika LPG - druga sprawa że sterowniki LPG mają podgląd w odczyty sygnałów z silnika i właśnie napięcia w instalacji elektrycznej auto - może w czasie rzeczywistym na ekranie monitora oglądać sobie co się dzieje jak następuje zrzucenie na PB i będzie jasność.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót