• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Problem z Hamulcem

• Autor wątku Autor wątku Grubas300
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Grubas300

Guest
Witam kolegów mam taki problem: posiadam alfa romeo 156 2.4jtd
Zapaliła mi się nie dawno kontrolka (ABS) otworzyłem maskę i patrze niema płynu no to doleje... kontrolka zgasła .. po parunastu kilometrach kontrolka zaczeła się cały czas świecić. pożyczyłem od kolegi kompa do diagnozy podłączyłem pod alfe i pokazało mi błąd czujnik tylne lewe koło ... (te koło też się wogóle nie grzało po przejechaniu jakiś 40 km a reszta kuł była ciepła )po skasowaniu błędu zaczeł się palić jeszcze jedna kontrolka od recznego i był już inny problem przekażnik zaworów ... co mam teraz zrobić czy tylko odpowietrzyć bo mechanik mnie straszł że pompa sie popsuła i tp....

Najpierw to bym sprawdził, skąd jest ten wyciek, bo możesz wylądować na jakimś drzewie, a potem rolki i siła hamowania na poszczególnych kołach, bo widać, że coś dzieje się z tym tylnym kołem.

koło - kół
hamulec - hamulców

po dolaniu tego płynu jakieś 250ml płynu nie ubyło przez tydzień

To dużo dolałeś - może układ jest juz zapowietrzony. Spróbuj odpowietrzyć, ale koniecznie na specjalnym urządzeniu ciśnieniowym, no i sprawdź, czy hamuje to tylne koło.

Wielkie dzięki za pomoc koledzy okazało sie że ciekło z wysprzęglika jak z kranu

Amortyzatory
Powrót