• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Problem z centralnym zamkiem

• Autor wątku Autor wątku sys20
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sys20

Guest
Witajcie, Mam alfe 166 1999r. i problem z centralnym zamkiem. Jeszcze do niedawna wszystko było ok a od jakiegos czasu nie mogę otworzyć ani zamknąc samochodu z pilota. Otwarcie i zamkniecie samochodu możliwe jest tylko za sprawą kluczyka i wciskania po kolei skobli w drzwiach gdy chce zamknąć samochód. Pilot jest sprawny gdy naciskam otwieranie lub zamykanie mrugają kierunkowskazy jednak drzwi nie zamykają ani nie otwierają sie. Czasem podczas jazdy zdarzy sie ze jedne tylne drzwi ze 3 razy zamkną sie i otworzą. Hmm, może miał ktoś podobny problem, bardzo bym prosił o jakieś wskazówki, z góry dziekuje

Wydaje mi się że spalił Ci sie zamek ten od kierowcy.

Wydaje mi sie że spalił się siłownik od centralnego a dlaczego od kierowcy bo ten właśnie steruje wszystkimi innymi jak ten się nie zamknie po naciśnięciu pilota to reszta się też nie zamknie. A jak zamykasz normalnie kluczykiem od strony kierowcy to czy reszta drzwi też Ci sie zammyka?

Nie koniecznie. U mnie niezależnie od tego które drzwi zamknie się z kluczyka to i tak centralny zamknie wszystkie drzwi. To samo od środka. Jeżeli wcisnę ten bolec nawet w tylnych drzwiach to i tak wszystkie się zamkną.

Może u Ciebie to problem z samą centralką albo bezpiecznik? Wiem, że centralny jest podpięty pod jeden z tych serwisowych bezpieczników.

Amortyzatory
Powrót