• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Problem z centralnym w AR 166

• Autor wątku Autor wątku Misiek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Misiek

Guest
Witam !!!

Mam problem z zamkiem centralnym w mojej AR 166.
Jak chce zamknąć ją z pilota to włancza sie tylko alarm a drzwi sie nie zamykaja, jak próbuje z kluczyka to zamykają sie tylko drzwi te w ktorych jest kluczyk ale to i tak tylko na chwile bo zaraz otwieraja sie spowrotem. Jedyny sposób żeby ją zamknąć to powciskac od środka "dzyndzle" ale to i tak nie zawsze wychodzi bo przy zamykaniu ostatnich drzwi przez kluczyk czasem sie wszystkie spowrotem otwierają ;//
Ktoś opisywał już gdzieś na forum żeby odłączyć na chwile akumulator (próbowałem i nic to nie dało).
Wie ktoś może co jest tego przyczyną ??

Pozdrawiam Michał

Ha bylo by fajnie jak bym wiedzial gdzie znalezc te przekazniki ;//

A może któryś z czujników sygnalizujących zamknięcie drzwi jest walnięty?
Mam zapasowy zamek drzwiowy w domu, spróbuje dostać sie do środka i zobaczyć jak to wygląda.

Cholercia!
Zamek jest nitowany, tak że bez rozwalenia obudowy nie wejdzie do środka :!:
Z tego co widziałem to nie jest on szczelnie zamknięty i brud może stosunkowo łatwo dostać się do środka, tak więc czujnik zamknięcia może się zacinać. Trzeba by się zakraść z miernikiem i sprawdzić sygnały na wyjściu z zamka.

sygnalu na wyjsciu z zamka to raczej sam nie mam jak sprawdzic ale taki sam zamek juz roznitowywalem i patrzylem co tam jest grane. Problem w tym ze nawet nie wiem ktory to zamek moze szwankowac. Cos mi sie wydaje ze bez przyzadow to tego nie sprawdze chyba ze bede kazdy zamek rozbieral po kolei :x

Amortyzatory
Powrót