• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

problem z alternatorem

• Autor wątku Autor wątku rashitmc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rashitmc

Guest
witam mam następujący problem: jechałem sobie ostatnio i na dołku wstrząsnęło samochodem i zapaliła mi się kontrolka ładowania potem jak jechałem to na chwile zgasła a teraz świeci cały czas jak mierzyłem napięcie to przy zapalonym samochodzie było 12.8V nie wiem co mogło się stać sprawdzałem kable i są podłączone do alternatora tylko nie wiem ile ich tam ma dochodzić bo widzę te dwa grube a nie wiem czy nie powinien byś jeszcze jeden i nie wiem jak wyjąć alternator z góry dzięki pozdrawiam problem dolega alfie 156 1.8 1998

a w którym miejscu znajduje się ten regulator bo nie mam pojęcia

z tylu alternatora na 2 srubkach jak dobrze pamietam, ja na Twoim miejscu wyciagnalbym go i dal elektrykowi caly do sprawdzenia chyba ze wolisz sie sam bawic :)

Sprawdź jeszcze czy nie spadł kabelek od wzbudzenia, cienki wpięty w regulator napięcia. Bez niego altek nie rabotajet. Tym bardziej że przestał ładować po wstrząsie.

taki mam właśnie plan jutro będę to rozbierał tylko spróbuje zdjąć tą osłonę tylko bez całkowitego demontażu alternatora może się uda dzięki za radę

Amortyzatory
Powrót