problem z Alarmem... a wlasciwie jego brak

• Autor wątku Autor wątku mor
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mor

Guest
Otoz jakies 2 tygodnie temu kupilem alfe, wszystko ladnie pieknie oprocz tego ze nie dziala mi alarm, centralka wszystko dziala jedynie alarm sie nie wlacza.
A przykulo to moja uwage dopiero wtedy jak zauwazylem ze po zamknieciu z pilota nie mrygaja awaryjki jak to w kazdym samochodzie. I teraz zastanowienie czy poprzedni wlasciciel mogl go wylaczyc? Jestem slaby z mechaniki wiec nawet nie zastanawialem sie jak mozna go wlaczyc. ;)

a na pewno masz alarm??, może być tak że jakiś przekaźnik padł lub bezpiecznik, musisz się przyzwyczaić do tego że elektryka w alfie czasami nie jest najwyższych lotów, proponuję udać się do dobrego elektryka który siedzi w alarmach

a na pewno masz alarm??, może być tak że jakiś przekaźnik padł lub bezpiecznik, musisz się przyzwyczaić do tego że elektryka w alfie czasami nie jest najwyższych lotów, proponuję udać się do dobrego elektryka który siedzi w alarmach

no to wiem ze najwyzszych lotow nie jest :) no ale chwila to byly wogole modele bez alarmu???? bez jaj ;) nie znam sie wiec wybaczcie ;)

TAK, były modele bez alarmu montowanego fabrycznie szczególnie na rynek niemiecki !!.
- ale za to wszytkie modele miały immobilizer code-2 crypto.

seryjnie pewnie nie ma alarmu, masz tylko centralny zamek z pilota w kluczyku.

nie wiem jak było w 156, mając 146 była bez alarmu, teraz w mojej 166 po zamknięciu świecą się awaryjki, w konsoli środkowej jest fabryczna dioda alarmu ale nie wykazuje żadnej chęci współpracy, więc mam dwie możliwości albo alarm jest tylko nie działa albo go nie ma

u mnie tez z pilota dziala tylko central. natomiast po odlaczeniu akumulatora i podlaczeniu spowrotem wyje alarm i za cholere nei moge go wylaczyc. musze czekac az przestanie wyc.

alarm??

witam. u mnie natomiast mam taką czerwoną diodę (photo 1) która jak mi wiadomo powinna mrugać jak ma się włączony alarm. obok wejścia diagnostycznego mam przełącznik (photo 2), który chyba jest od włączania i wyłączania alarmu... nie jestem pewny co do czynności tych elementów, więc może ktos wie czy napewno są one od alarmu. moja bella po włączeniu cz nie mruga kierunkami :(. Jezeli nie mam alarmu a te wszystkie urządzenia są do ozdoby :P to czy dałoby radę jakoś zrobić mryganie kieunków podczas zamykania i otwierania alfy??

witam. u mnie natomiast mam taką czerwoną diodę (photo 1) która jak mi wiadomo powinna mrugać jak ma się włączony alarm. obok wejścia diagnostycznego mam przełącznik (photo 2), który chyba jest od włączania i wyłączania alarmu... nie jestem pewny co do czynności tych elementów, więc może ktos wie czy napewno są one od alarmu. moja bella po włączeniu cz nie mruga kierunkami . Jezeli nie mam alarmu a te wszystkie urządzenia są do ozdoby to czy dałoby radę jakoś zrobić mryganie kieunków podczas zamykania i otwierania alfy??

może się mylę ale wygląda mi to na jakiś fabryczny alarm.pokombinuj coś z tym kluczykiem,cienkimi szczypcami można przekręcić tą "czarcią zapadkę".jeśli mimo przekręcenia tego "zameczka" alarm nie ożyje to nie pozostaje ci nic innego jak założyć nowy alarm a wtedy kierunki napewno będą ci mrugać...

pozdrawiam!!!

Jeśli nie masz alarmu to pod seryjny zamek nie podłączysz kierunków żeby mrugały przy zamykaniu/otwieraniu. Biegałem po elektrykach, bo też chciałem to mieć, ale gość stwierdził, że nie ma gdzie się wpiąć.
Co prawda moja nie była na rynek niemiecki, bo została ściągnięta z Belgii, a pierwsze była we Włoszech chyba...

Niby jest przekręcone na "ON" ale jednak nie działa... W weekend jadę do kolegi elektryka to sprawdzi cały "alarm". Dzięki za odpowiedz... pozdr.

alfa romeo 147 1.6 120KM 2001r

Witam was jestem tu nowy i słabo się znam na mechanice tak jak w tytule posiadam alfę lecz mam problem z alarmem. posiadam 2 kluczyki od stacyjki z 3 guzikami (bagażnik szyby i drzwi ) lecz tylko kontrolka mruga w nich i nic się nie dzieje . nie zaobserwowaem żadnej centralki na kluczyk pod maską . Czyżby ten model nie posiadał alarmu? pomocy pilnie

Amortyzatory
Powrót