PROBLEM!!!!!!!!!!!ALRAM SERYJNY W 145

• Autor wątku Autor wątku tytan18
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tytan18

Guest
witam panowie mam problem a mianowicie przestał mi działać alarm fabryczny tzn jak zamykam autko to zadnego echa kiedys mrugneły migacze a teraz nic jak wyciagne bezpiecznik to piszczy ale cichutko i jak go wsadze didoda mrugnie ii koniec po zamknieciu autka dalej nic !!!!!!!!!!!Co radzicie wyciagniecie centralki moze cos sie przepaliło????POMOCY

a jestes pewien że bateria w pilocie jest jeszcze dobra ???
moj ojciec zamoczyl kiedys pilota i tez bylo duzo problemow (nawet sam sie zamykal i otwieral w trakcie jazdy)

a nie wiem jak w alfie ale w Hundayu na wymiane baterii mialem cos okolo 30 sekund bo po tym czasie sie pilot rozprogramowywał.
a jak nie pilot to sprobuj z tym bezpiecznikiem lepiej zacząc od najtanszych zeczy.

pozdrawiam

mam to samo!! Tylko u mnie alarm włącza się tylko wtedy gdy np. zgasze silnik i zamykam auto Jak chcę go wyłączyć to moge to zrobić tylko przez jakies 10 min. potem otwierają sie tylko drzwi (centralny) i musze przekręcić zapłon (ale nie mogę odpalić) i wtedy nacisnąc na pilota (wtedy alarm sie rozbraja< "mignięcie świateł) Bardzo dziwne.... Ale zdaje mi sie że to jednak wiek swoje robi i alarm już świruje
Pozdrawiam!

zrobione

Dzieki za odpowiedzi ale juz sobie poradziłem rozebrałem wszytsko na czynniki perwsze a okazało sie ze tylko wyjałem te czujki co sa koło lampki w podsufitowce ii zaczeło działac dziene ale działa pozdro

Ja nie wiem jaki alarm mam ale też z wielkimi problemami. Objawów do dzisiaj nei zbadałem. W skrócie.
Czasami uda się włączyć
czasami uda się wyłączyć
a czasami (po włączeniu) wyłączenie jest prawie nie możliwe!!! (raz jak się spieszyłem oczywiście siedziałem nad nim ponad 20minut)

Witam kolegów poszukuję schematu od oryginalnego alarmu w 145 chodzi mi o wiązkę w bagażniku czy ktoś może ma?

Amortyzatory
Powrót