• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Prawie jak bella :))))

• Autor wątku Autor wątku Addicted
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Addicted

Guest
No więc tak :) Mam nadzieję, że nie będziecie mi mieli tego za złe, ale nie mogłem się powstrzymać i bardzo chciałem umieścić swój pojazd między Waszymi cudeńkami, mimo że do pięt im nie dorasta :) Stary poczciwy maluszek, rok 95 wersja elegant. Powiem tak, miałem okazje jeździć już kilkoma różnymi samochodami, ale maluszek zdecydowanie jest jedyny w swoim rodzaju / całkiem jak Alfa ? /. Na początku nie byłem do niego przekonany, szczerze mówiąc trochę bałem się go prowadzić, jednak z czasem to się zmieniło i to niemal o 180 stopni. Na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie dnia bez maluszka, sam dojazd do szkoły czy do pracy sprawia mi sporą frajdę, a jeżeli dołozyć do tego bezproblemowość w parkowaniu, maluszek jest wręcz idealny :) Żeby nie zapeszyć, odkąd wyjechał z garażu nic tylko leję paliwo i jeżdżę. Może nie jest idealny ani pod względem technicznym ani wizualnym, ale naprawdę go uwielbiam :) Pozdrawiam serdecznie Alfaholików i mam nadzieję, że w niedługim czasie będzie mi dane dołączyć do grona szczęśliwych posiadaczy Alfy Romeo (marzy mi się 155 / 33 1.7 16v). Poniżej kilka jego fotek z dnia dzisiejszego prosto po kąpieli, niestety nie wyrobiłem się czasowo i wnętrze nie zostało posprzątane :( Zajmę się tym jutro :)

-=-

-=-

-=-

-=-

-=-

-=-

Viva Italia ! :)

No super furka typowa elegant choc jest pare elementów sportowych no i ta aplikacja na szybie <OO> SUPER

Generalnie bardzo kusi mnie zrobić go na " oryginał ". Chromowane zderzaki, czerwony lakierek, ładne delikatne alufelgi itd itd, tylko kurcze no mimo wszystko to nigdy nie będzie Alfa i lepiej pieniądze przeznaczyć na nowe auto, przynajmniej takie jest moje stanowisko :)

Normalnie jak go widze to od razu przypominaja mi sie stare dobre czasy kiedy to wraz z kolezankami i kolegami ganialismy sie maluszkami po calym miescie i okolicach, szczegolnie zima gdy niebylo co robic w dlugie, nudne wieczory. Wszedzie szlo nim wjechac, dobry niezawodny maluch... :)

126p. RULEZ. Ile wspomnień patrzac na niego.

Witam!
Nie trzeba mieć od razu Alfy żeby być miłośnikiem motoryzacji :) maluszek to klasyk zmotoryzował przecież całą Polskę, jeszcze kilkanaście lat temu każdy chciał takiego mieć, dziś jest troszkę już zapomniany jednak mi się bardzo podoba, szczególnie te egzemplarze w jaśniutkich kolorach i dobrze utrzymane, mam do nich wielki szacunek.

Jeżeli chodzi o kolor, to zdjęcia nie oddały go w pełni, w rzeczywistości jest ciut ciemniejszy :)

Oj pamietam - jak szedlem do podstawowki to na parkingu pod blokiem tylko "malacze" stały! A jak sie o nie dbalo!! Zima, godzina wczesniej z akumulatorem na dol, skrobanie szyb (rowniez od srodka :) )..... ehhhh - to byly czasy.

Addicted - maluch super - tak trzymac!! :)

pozdrawiam

Dla mnie BOMBA!!!

Krótka przyjaźń z tym autem a sentyment do końca życia....

kaszlaki to kawal histori naszego zycia napewno zostanie w naszych sercach :D

Addicted napisał:
Generalnie bardzo kusi mnie zrobić go na " oryginał ". Chromowane zderzaki, czerwony lakierek, ładne delikatne alufelgi itd itd,
jesli moge cos poradzic to nie robie nie z el-a orginalu :wink:
Jesli juz ktos zaczal robic go na "rajdowke" to dokoncz dzielo :mrgreen:
Po pierwsze na glebe z nim, fele jakies i brac sie za motor, bo seryjny nie jedzie :wink:
Sam tez mam malca :P

BTW-zmien pojemnosc na 652cm3 8)

no dokładnie dziś na mieście widziałem malucha nieźle zrobionego powiem szczerze ze wachałbym stanąć z nim do rywalizacji miał zabudowany tył - pewnei duży motor dosć duże koła niski profil gumy i szerokie do tego kubełki i szelki brak deski tylko małe zegarki .... to mnie się podoba wsadź mu motor od ar 33 i mozesz stawać na 1/4 z porshe i wycinac bogatych synusiów heheh

No całkiem kozacko. Pamiętam jak miałem maluszka. Aż łza się w oku kręci. Wykręciłem z silnika 33 KM i musiałem sprzedać. Nie ma to tamto - autko z duszą i to jaką.

moje pierwsze 3 auta to były malce.
Oj ile frajdy dawał ten tylny napęd w zime W leci nie co mniej ale tez dawał rade

no niezłe niezłe....tylko nie myśłisz że to już za duża zażyłość między markami??już wole jak alfa wbija w ziemię vw....nie no niezłe...

Amortyzatory
Powrót