• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Powracające błędy w komputerze

• Autor wątku Autor wątku cziter
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cziter

Guest
Cześć
mam pytanie czy ktoś ie już spotkał z powracającymi błędami:
- cut off emergency
- błąd przepustnicy
2.5 V6 rocznik 2000

w pewnym momencie nie wiadomo skad zaświeciła sie kontrolka przekładni i te błędy były zdiagnozowane na komputerze, po skasowaniu przejechałęm 20km i ponownie podczas przyśpieszania obroty koło 4200 nagle auto straciło moc , zeszło do 1000obr i nie reagowało na gaz.
po ponownym uruchomieniu silnika na wolnych obrotach było ok, po wbiciu jedynki obroty spadły iauto zgasło... coraz cześciej tak sie dzieje:(

a chciałbym sie cieszyc z jazdy tak jak wczesniej

ja w 1.8 t.s tez miałem bład przepustnicy i winowajca był czujnik połorzenia przepustnicy. a "cut off emergency" to niestety nie wiem co to za bład.

GoNiuS - a gdzie znajduje sie ten czujnik w naszych silnikach? I Jaki jest jego blad dokladnie?

no to jest przykreceone do przepustnicy od strony tej maty wygłuszajacej auto i jest wtyczka z 3 pinami to jest taki własnie potencjometr on lubi sie zuzywac bo ciagle pracuje przy dodawaniu gazu. ja wymieniłem i nawet obroty nie faluja tak jak falowały. :P

Amortyzatory
Powrót