• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

poważny problem z alfą 145 1.6 boxer + LPG

• Autor wątku Autor wątku yogas87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Y

yogas87

Guest
Witam jestem nowy więc jeszcze tak do końca nie zadomowiłem się na forum.
Moje pytanie jest takie: odpaliłem samochód na PB poczym jak zawsze po chwili przełączyłem na LPG. Wszystko było ok do momentu przejechania ok 300 metrów. Nagle silnik stracił moc i zdechł:-( Od tamtego momentu juz nie dało rady go odpalić aż wkońcu padł mi akus. Prosiłbym o jaką kolwiek pomoc bo musze jakoś jeżdzić do pracy a nie mam innego połączenia jak tylko samochód. Z góry dziękuje za wszelką pomoc.

Zacznij od podpięcia pod komputer i sprawdzeniu błądów.. i przy okazji pomyśl nad jakąś instalacją, która automatycznie wszystkim steruje.

Wypnij bezpiecznik od instalacji lpg ,powinien być gdzieś w kablu /czerwonym najczęściej/prowadzonym od plusa.
I spróbuj odpalić .Jak odpali na benzynie poczekaj aż silnik się trochę nagrzeje i wepnij bezpiecznik z powrotem jeżeli zgaśnie to proponuję wizytę u gazownika.
Ps.A tak na przyszłość to proszę pisać jaka to instalacja.
Marka, typ reduktora, rodzaj wtrysku itd.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót