• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[146] Potrzebuje fachowej opinii

• Autor wątku Autor wątku Therrax
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Therrax

Guest
Witam, jestem nowym użytkownikiem forum gdyż zakupiłem alfe dopiero tydzień temu Alfa 146 1,4 twin spark 16v. Mam następujący problem: Auto pali na 3-4 gary a jak dodaje gwałtownie gazu to sie dławi silnik goście z sziku powiedzieli ze naprawa wyniesie 2000: 700-swiece, 400-kable, 500-sewki, 400-robocizna. Swiece zostały wymienine lecz dalejjest ten sam problem, kilka osób doradziło mi kable od świec a znowu inne osoby cewki. Myślę że troche osób miało juz doczynienia z tego typu problemem prosze o pomoc z góry dziękuję

Czy te lamusy nie potrafią zweryfikować usterki mając auto na warsztacie, Niedługo każą zmieniać Ci koła

Witam, jestem nowym użytkownikiem forum gdyż zakupiłem alfe dopiero tydzień temu Alfa 146 1,4 twin spark 16v. Mam następujący problem: Auto pali na 3-4 gary a jak dodaje gwałtownie gazu to sie dławi silnik goście z sziku powiedzieli ze naprawa wyniesie 2000: 700-swiece, 400-kable, 500-sewki, 400-robocizna. Swiece zostały wymienine lecz dalejjest ten sam problem, kilka osób doradziło mi kable od świec a znowu inne osoby cewki. Myślę że troche osób miało juz doczynienia z tego typu problemem prosze o pomoc z góry dziękuję
Kupiłeś auto z tą awarią?Po tym opisie raczej trudno cokolwiek powiedzieć,ale jedno jest pewne na 100%!Zabieraj auto od tych mechaników.

700 świece 400 robocizna kable cztery stówy chyba jakieś jaja ,nieżle chcą Cie oskubać :/

kable NGK 240 zł kupowałem wczoraj.... świeće różnie od 150 do 400 za komplet

kable NGK 240 zł kupowałem wczoraj.... świeće różnie od 150 do 400 za komplet

Gdzie kupiłes za tyle ?. Ogolnie to nie chodzi mi o to czy naprawiac u mechanika czy nie ja swiece juz wymienilem i chce wiedziec czy ktos mial podobny przypadek z tym dlawieniem sie silnika i czy na pewno to wina kabli

---------- Post dodany o godzinie 14:45 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:41 ----------

Kupiłeś auto z tą awarią?Po tym opisie raczej trudno cokolwiek powiedzieć,ale jedno jest pewne na 100%!Zabieraj auto od tych mechaników.

Powiem tak: auto zostało kupione po znajomości pierwszy właśćiciel to fleja ktora kupila w salonie alfe i nic przy niej nie robiła. Rok temu nie zmienił paska rozrzadu i niestety 2.5 tys za remont zapłacił nastepnie pojezdzil 1 miesiąc i auto sie rozpedze do 70 w 3 minuty jak gwałtownie dodaje gazu to on sie dławi i nie da rady jechac jak wolno dodaje to w miare dobrze jest i chce wiedziec czy to sa te kable ??

]

Powiem tak: auto zostało kupione po znajomości pierwszy właśćiciel to fleja ktora kupila w salonie alfe i nic przy niej nie robiła. Rok temu nie zmienił paska rozrzadu i niestety 2.5 tys za remont zapłacił nastepnie pojezdzil 1 miesiąc i auto sie rozpedze do 70 w 3 minuty jak gwałtownie dodaje gazu to on sie dławi i nie da rady jechac jak wolno dodaje to w miare dobrze jest i chce wiedziec czy to sa te kable ??[/QUOTE]
Raczej nie.Jak nie był zmieniany w miare regularnie olej to jest prawie pewne że wałki sa tepe.Zdejmij pokrywe i popatrz jak tam wygląda.

Świece 600, Kable 300, robota ze 100 - tamci ładnie z Ciebie drą :D
I nie wymieniaj wszystkiego jak leci, każdy z tych poszczególnych elementów jest łatwy do sprawdzenia... Poza tym skoro auto nie było zadbane, to może być wszytko - tępe wałki, lejące wtryski etc. Wsadziłeś d... na minę.

Słaba ta mina, bo auto zostało kupione za 2 tys. (2000 rok) od pierwszego właściciela po remoncie silnika. Stan blach jest bdb, silnik jest dobrze zrobiony ale goście nie powymieniali nic naokoło. Pierwszym podejrzanym były kable, wymieniłem gry nic to nie pomogło postanowiłem że wiecej kasy nie utopie. Dzieki temu tematowi okazało sie że przepływomierz jest walniety a reszta sprawna.

No to gratulacje - cena okazyjna ;) Swoją drogą, mechaników miałeś do bani :P

Witam, jestem nowym użytkownikiem forum gdyż zakupiłem alfe dopiero tydzień temu Alfa 146 1,4 twin spark 16v.

W rzeszówku jest kilku gości co się trochę na alfach znają.
Podjedź do jakiegoś i niech autko dokładnie obejrzy a w razie czego od razu i robotę wyceni.
Jeśli masz auto po "fleji" to pewnie jest tam co nieco do roboty - zrób to raz a dobrze i kłopot z głowy.

pzdr

Amortyzatory
Powrót