• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] potrzebny sterownik do ELM327 windows 7 lub 8

czakus84

Nowy
Auto
alfa 159 1.9 jtd 150km
witam,
potrzebuje pilnie sterownika do kabla elm327 do win 7 lub 8
puściłem maila do viakena ale pewnie odpiszą po świętach dopiero :/

mozna podsyłać na:

adamczaus@wp.pl
badz info na priv

windows 8 niestety nie daje zainstalować tego sterownika do elm327

Ostatnia edycja:
Co Wy za kable macie, że winda nie potrafi sobie z tym poradzić? Podepnij kabel do kompa w momencie gdy będziesz miał zapiętego neta.

Do viakena Windows 8 sam nie zainstaluje

Wysłane z S3

Mam i pokazuje takie coś.
attachment.php

Załączniki

• Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    68 KB · Wyświetleń: 3,753
Też miałem problem ze sterownikiem pod Windows 8 ale ten co przesłałem działa bez zastrzeżeń.

To napisz mi krok po kroku co zrobiłeś ze dzialaja te sterowniki. ja robilem pod win 7 i dziala ale na 8 juz nie ;/

Nic szczególnego - na sterowniku pobranym z Windows Update system nie mógł sobie poradzić z uruchomieniem urządzenia (Kod 10).
Znalazłem inny sterownik w internecie i zrobiłem zwyczajnie aktualizację sterownika z poziomu menadżera urządzeń - wskazałem lokalizację ze sterownikiem i od razu zadziałał jak trzeba.

ELM dziala pod Win8 bez problemu. Tylko pczytaj o podpisach. Na plytce od Viakena jest instrukcja co i jak.

Panowie zainstalowalem sterownik ,trzeba bylo usunac podpisywanie cyfrowe,ale jest problem nie moge wybrac ustawienia portow com ;/

Manager urządzeń, wybierasz port, właściwości, zaawansowane i przestawiać na np. 1 . Potem taki sam ustawiasz w MES.

Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka

menedżer urządzeń>wybrać urządzenie>właściwości>ustawienia portu>zaawansowane i tam na dole masz wybór numeru portu czyli ten który ma mieć.

Amortyzatory
Powrót