• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

potrzebne czesci

siwulec82

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 2.0 TS (150 KM)
Witam

potrzebuje sprzęgło kompletne z łożyskiem oporowy do AR 156 2001 r silnik 2.0. ma ktos jakis tani sklep on.line ale tani ;/

Witam

potrzebuje sprzęgło kompletne z łożyskiem oporowy do AR 156 2001 r silnik 2.0. ma ktos jakis tani sklep on.line ale tani ;/

Pisząc łożysko oporowe masz na myśli centralny wysprzeglacz chyba ??
Mam kompletne sprzęgło z centralnym wysprzeglaczem VALEO za 620 PLN lub LUK za 700 PLN
607-501-542

Pisząc łożysko oporowe masz na myśli centralny wysprzeglacz chyba ??
Mam kompletne sprzęgło z centralnym wysprzeglaczem VALEO za 620 PLN lub LUK za 700 PLN
607-501-542

wiesz nie wiem bo buczy nie mocno ale czasami slychac i zawsze bylo to lozysko oporowe w innych autach. nowe tak masz te flaki to moze jeszcze masz zimering walu chyba rozrządu to jest bo mi troche olej kapie ale tylko jak jade bo plam na postoju mie ma.

Sorry za konkurencję Slom, ale u mnie Valeo 550zł.
Pozdrawiam ;)

wiesz nie wiem bo buczy nie mocno ale czasami slychac i zawsze bylo to lozysko oporowe w innych autach. nowe tak masz te flaki to moze jeszcze masz zimering walu chyba rozrządu to jest bo mi troche olej kapie ale tylko jak jade bo plam na postoju mie ma.
No łożysko oporowe, które w twoim modelu jest zintegrowane z wysprzeglaczem.
Części mam tylko nowe, zresztą jeśli chodzi o sprzegło to w życiu bym nie pomyślał by montować używane.
Jeśli chodzi o zimeringi to niestety nie mam ale przy wymianie sprzegła warto by wymienić uszczelniacz wału. Wiem to z autopsji :)
Pzdr

---------- Post dodany o godzinie 12:53 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 12:49 ----------

Pozdrawiam ;)

Puotek nie ma sprawy, mamy przecież wolny rynek. Nie będę sie przecież licytować

Pzdr

No to bede lepszy u mnie kompletne sprzeglo Valeo 450 zl Luk 550 zl.

sorry za ofa

panowie a oponami nie handlujecie ? :P
bo mogłoby fajnie wyjść jak tak ceny spadają a ja na kupnie właśnie jestem

Sory spieszylem sie i chyba za szybko przeczytalem... Cena jest za same kompletne sprzeglo czyli za tarcze i za docisk 400 zl Valeo, a wysprzeglik firmy Luk 200 zl.

Pozdrawiam

czyli puotek rządzi :P
płociu - oponki mi nagraj :D

odświeżę trochę temat, jako że wymieniam w przyszłym tygodniu sprzęgło chciałem od razu wymienić uszczelniacze wału i wałka skrzyni. Z tym drugim nie ma problemu ( w ASO 23zł sam simering, 27 z tuleją prowadzącą) ale za uszczelniacz wału zażyczyli sobie 190zł twierdząc, że to jest jeden element nierozbieralny z jakąś obudową. Prawda to czy coś może mi ściemniali?

Pozdrawiam ;)

Jako, że nikt Nas nie goni z tego działu to i ja się podepne. Czyli Valeo 550 komplet - masz więcej sztuk czy tylko pojedynczy egzemplarz??? A jak z gwarancją :D

A może ktoś posiada do sprzedaży - termostat klimy, nagrzewnice i silniczek do sterowania klapami nawiewu, chłodnice klimy proszę o info i cenki :rolleyes:

Patrząc po dostawcach widzę, że skończyły się te dobre czasy i ceny poszły do góry. Przynajmniej na 2.0 ts ;)

Ceny poszły do góry bo więcej Alfek się kreci po naszych drogach ,co tylko może utwierdzić w przekonaniu że Alfa się zrobiła modna. Części niestety , drogie.:(

Jako, że nikt Nas nie goni z tego działu to i ja się podepne. Czyli Valeo 550 komplet - masz więcej sztuk czy tylko pojedynczy egzemplarz??? A jak z gwarancją :D

A może ktoś posiada do sprzedaży - termostat klimy, nagrzewnice i silniczek do sterowania klapami nawiewu, chłodnice klimy proszę o info i cenki :rolleyes:

Nagrzewnicę i chłodnicę klimy raczej powinienem mieć tylko na tą chwilę prawdopodobnie oryginał Valeo.
Gdybyś był zainteresowany
slom22@gmail.com
607-501-542
GG: 1174414

Amortyzatory
Powrót