[146] Poszukuje tłoków nominalnych do mojej alfy

• Autor wątku Autor wątku damek199
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

damek199

Guest
Witam.
Jakis czas temu moja alfa zaczela nie rowno pracowac :mad:
Po zmierzeniu cisnienia na garkach okazalo sie za na 3 bylo od 6-8 at a na jednym 1 at.
Po namysle stierdzilem iz trzaba zrobic glowice gdyz auto jezdzi na gazie i pewnie trzeba dotrzec ewentualnie wymienic zawory przefrezowac gniazda itp.
Rozebralem sobie silnik zawiozlem glowki do kumpla , na marginesie za 2 glowice (frezowanie gniazd,szlif zaworow,docieranie,wymiana uszczelniaczy,planowanie) zaplacilem 400zl mysle ze dobracena??, i podczas przygotowania do zalozenia glowic czyli czyszczenie powierzchni bloku itp zauwarzylem iz tlok na 2 cylidrze jest nadpalony co moglo byc spowodowane lejacym wtyskiwaczem (wtryski zawiezione do sprawdzenia)
aczkolwiek mam teraz problem by znalezc nominalny tlok 80mm do mojej alfuni. niestety w serwisie kosztuje on ok 400 zl a przy 4szt 1600
wiec myslalem zeby troche zaoszczedzic. zanlazlem we wroclawiu firme ktora moze mi zalatwic takie tloki ale pod koniec przyszlego miesiaca :(
moze ktos wie gdzie szybciej mozna zalatwic takie tloki.
przepraszam za brak polskich liter ale ta niemiecka klawiatura takich nie przewiduje.
Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.

Cermotor tam mają bardzo dużo gratów do silnika mają też sklep i Katalog-online. Do silników Alfy jest dużo części

Potwierdzam Cermotor załatwia dużo rzeczy nieosiągalnych (dorobią ci tłoki do wymiaru cylindra-cena ok 200zł, zostawiasz tylko stary na wzór i najlepiej tuleje do której ma być dorobiony) ja dorabiałem tuleje do wymiaru tłoków płaciłem po 210 zł od sztuki.

Super musze przyznać że obsługa bardzo miła ile niestety nominalnych tłoków nie mają tylko na 1 szlif.
A nie chce nie potyrzebnie robić szlifu. Jeśli nie zachodzi taka konieczność.

Amortyzatory
Powrót